Testápolás

Nézet:
Sorrend:
-7%
Raktárkészlet:
1 db

Afrika aranya- bőre őrangyala! A shea fa csonthéjas terméséből kinyert zsiradék, mely bőrápolási célra több, mint kiváló (jól helyettesíti kiütéses bőrnél a szteroidos krémeket?), de élelmiszeriparban is használatos.

100%-ban finomítatlan shea vaj Észak- Ghána ökogazdaságú területéről. Fair Trade termék.

Használata: az egész testen naponta többször alkalmazható, de latexre érzékeny egyéneknél bőrpróba javasolt. Azonnali bőrpuhító hatású, a ráncokat lágyíthatja, a pattanásokat csökkentheti. E vitamin és béta-karotin regeneráló hatással bír.  

4 295 Ft
3 995 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2020.05.15 - A készlet erejéig!

A ricinus olaj három legelterjedtebb használati módja: natúr kozmetikumokba alapanyagként, a hajápolóként (akár szempilla illetve szemöldök esetén is!) és hashajtóként is használható.

Az olajat hajmosás után, vizes állapotban érdemes felvinni a hajra. Öntsön a tenyerébe egy keveset az olajból, és azt oszlassa szét a hajon. A ricinusolajból nem kell sok, inkább az egyenletes eloszlatásra szánjon több időt. Ezt követően készítsen törülközőből turbánt a fejére, és így dunsztolja be a haját legalább 45 percig. Amennyiben extrán igénybevett a haja, akkor érdemes egész éjszakára fent hagyni. Ilyen esetben elég, ha a párnára törülközőt teszünk.

A ricinusolajat a leírt idő eltelte után le kell mosni. A ricinusolaj sűrű olaj, így előfordulhat, hogy akár háromszor is meg kell ismételnünk a samponozás, mosás és öblítés ciklust. Viszont megéri, hiszen az eredmény egy élettel teli, erős hajkorona lesz.

Szempillák és szemöldök esetén is alkalmazható!

Természetes, 100%-ban növényi eredetű termék.

 

1 695 Ft

A ricinus olaj három legelterjedtebb használati módja: natúr kozmetikumokba alapanyagként, a hajápolóként (akár szempilla illetve szemöldök esetén is!) és hashajtóként is használható.

Az olajat hajmosás után, vizes állapotban érdemes felvinni a hajra. Öntsön a tenyerébe egy keveset az olajból, és azt oszlassa szét a hajon. A ricinusolajból nem kell sok, inkább az egyenletes eloszlatásra szánjon több időt. Ezt követően készítsen törülközőből turbánt a fejére, és így dunsztolja be a haját legalább 45 percig. Amennyiben extrán igénybevett a haja, akkor érdemes egész éjszakára fent hagyni. Ilyen esetben elég, ha a párnára törülközőt teszünk.

A ricinusolajat a leírt idő eltelte után le kell mosni. A ricinusolaj sűrű olaj, így előfordulhat, hogy akár háromszor is meg kell ismételnünk a samponozás, mosás és öblítés ciklust. Viszont megéri, hiszen az eredmény egy élettel teli, erős hajkorona lesz.

Szempillák és szemöldök esetén is alkalmazható!

Természetes, 100%-ban növényi eredetű termék.

 

2 990 Ft

Hidegen sajtolt, bio mandulaolaj, selymes, lágy bázisolaj értékes ápoló tulajdonságokkal. Önmagában is használhatod, de krémek összetevőjeként is megállja a helyét.

A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében. A mandulaolaj puhítja és gazdagon táplálja a bőrt, visszaadja annak rugalmasságát és lassítja az öregedését.


Kiváló bőrtápláló emiatt használata javasolt szaunázás, fürdés vagy napozás után is, mivel természetes hatóanyagai nyugtatják és gazdagon táplálják a bőrt.

Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére is hatékonyan alkalmazható, enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat.

Általános bőrápolószerként használható csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt.

1 925 Ft

Afrika keleti tájain, ahol a szuahéli nyelvet beszélik, a növény Muarubaini néven ismert. A mi nyelvünkre lefordítva ez a szó azt jelenti, hogy negyven-fa, azaz a növényt negyven különféle betegség gyógyszerének tartják.

A neem-olaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neem-fa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes kultúrákban a fogápolást a neem-fa fiatal hajtásainak rágcsálása jelenti.

A tiszta neem-olaj olyan nagy koncentrációban tartalmaz gyulladáscsökkentő összetevőket, hogy nyugodtan higítható. Keserű íze miatt - sok más növényi olajjal ellentétben - sütésre és főzésre alkalmatlan.


Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

  • Gyulladások: Segít a gyulladt bőrnek gyógyulni. Irritációk, csípések, felületi sérülések esetében érdemes alkalmazni.
  • Pattanások: A már említett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt kiválóan alkalmazható a pattanások gyógyítására.
  • Hajápolás: A korpásodás hatékony ellenszere. Inszekticid hatásának köszönhetően hajtetvek ellen jól alkalmazható.
  • Körömápolás: Bár a körömgomba egy igen nehezen kezelhető betegség, a neem-olaj tartós használatával a probléma visszaszorítható
  • Napozás: Napozás után alkalmazva megnyugtatja az erős környezeti hatásoknak kitett bőrt. A shea vajjal és a kókuszolajjal ellentétben napvédő hatása nem ismert.
  • Herpesz, rheuma, köszvény: valószínűleg e betegségek esetében is elérhető - akár jelentős - pozitív hatás a neem-olaj használatával, de ezekről viszonylag kevés ismerettel és tapasztalattal rendelkezünk. 
1 060 Ft

A Marokkóban őshonos argánfa gyümölcsének magvából hidegen sajtolt argánolaj méltán kapta a ?folyékony arany? elnevezést.

Legfontosabb tulajdonságának a kiváló bőrfiatalító hatását tartják, gazdag E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban. Halványítja a bőrcsíkokat és az öregedési foltokat. A karotinoidok és antioxidánsok fokozzák egészségvédő hatását. A bőr vízháztartását helyreállítva megszünteti a száraz bőr okozta kellemetlen tüneteket.

Többféle bőrbetegség kezelésére is használják pl. rosacea, cellulit, bőrgyulladások, dermatitisz-ek, fekélyek, pikkelysömör, ekcéma, bárányhimlő és száraz bőr, pattanások, ráncosodás kezelésére.

Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése. Zsíros bőr ápolására is alkalmazható, hiszen több más olajjal ellentétben nem tömíti el a pórusokat.

Az argánolaj, értékes, jótékony hatású zsírsavakat tartalmazó növényi bázisolaj.

 

1 855 Ft

Hideg sajtolással nyert, egzotikus illatú szűretlen kókuszolaj, mely test- és hajápolásra, kondícionálónak vagy krémalapnak is kiváló.

Teheti fürdővízbe is, az egész család használhatja naponta igény szerint.

A kókuszolaj kb. 24 fokon már olvad, ezért a flakonból könnyen adagolható.

Semmilyen hozzáadott illatot vagy egyéb összetevőt nem tartalmaz!

1 185 Ft

Szűretlen kakaóvaj, jellegzetes természetes kakaó illattal. Semmilyen hozzáadott összetevőt nem tartalmaz.

 

  • Száraz bőr esetén: A kakaóvaj lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
  • Ekcémásoknak: Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
  • Pikkelysömör esetén: Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
  • Napozáshoz: A kakaóvaj napvédő hatású, faktorszáma kb. 5-7.
  • Borotválkozás után: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
  • Bőrkeményedésre: Bőrpuhító hatású, elősegítheti a kirepedezett bőr gyógyulását.

  

1 395 Ft

Szűretlen kakaóvaj, jellegzetes természetes kakaó illattal. Semmilyen hozzáadott összetevőt nem tartalmaz.

 

  • Száraz bőr esetén: A kakaóvaj lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
  • Ekcémásoknak: Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
  • Pikkelysömör esetén: Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
  • Napozáshoz: A kakaóvaj napvédő hatású, faktorszáma kb. 5-7.
  • Borotválkozás után: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
  • Bőrkeményedésre: Bőrpuhító hatású, elősegítheti a kirepedezett bőr gyógyulását.

  

3 255 Ft

Afrika aranya- bőre őrangyala! A shea fa csonthéjas terméséből kinyert zsiradék, mely bőrápolási célra több, mint kiváló (jól helyettesíti kiütéses bőrnél a szteroidos krémeket?), de élelmiszeriparban is használatos.

100%-ban finomítatlan shea vaj Észak- Ghána ökogazdaságú területéről. Fair Trade termék.

Használata: az egész testen naponta többször alkalmazható, de latexre érzékeny egyéneknél bőrpróba javasolt. Azonnali bőrpuhító hatású, a ráncokat lágyíthatja, a pattanásokat csökkentheti. E vitamin és béta-karotin regeneráló hatással bír.  

1 705 Ft

Afrika aranya- bőre őrangyala! A shea fa csonthéjas terméséből kinyert zsiradék, mely bőrápolási célra több, mint kiváló (jól helyettesíti kiütéses bőrnél a szteroidos krémeket?), de élelmiszeriparban is használatos.

100%-ban finomítatlan shea vaj Észak- Ghána ökogazdaságú területéről. Fair Trade termék.

Használata: az egész testen naponta többször alkalmazható, de latexre érzékeny egyéneknél bőrpróba javasolt. Azonnali bőrpuhító hatású, a ráncokat lágyíthatja, a pattanásokat csökkentheti. E vitamin és béta-karotin regeneráló hatással bír.  

6 800 Ft
Nézet:
Sorrend: