MM Gold Bio Neem Olaj 50 ml

MM Gold Bio Neem Olaj 50 ml
MM Gold Bio Neem Olaj 50 ml
1 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 52 Ft

Afrika keleti tájain, ahol a szuahéli nyelvet beszélik, a növény Muarubaini néven ismert. A mi nyelvünkre lefordítva ez a szó azt jelenti, hogy negyven-fa, azaz a növényt negyven különféle betegség gyógyszerének tartják.

A neem-olaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neem-fa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes kultúrákban a fogápolást a neem-fa fiatal hajtásainak rágcsálása jelenti.

A tiszta neem-olaj olyan nagy koncentrációban tartalmaz gyulladáscsökkentő összetevőket, hogy nyugodtan higítható. Keserű íze miatt - sok más növényi olajjal ellentétben - sütésre és főzésre alkalmatlan.


Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

  • Gyulladások: Segít a gyulladt bőrnek gyógyulni. Irritációk, csípések, felületi sérülések esetében érdemes alkalmazni.
  • Pattanások: A már említett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt kiválóan alkalmazható a pattanások gyógyítására.
  • Hajápolás: A korpásodás hatékony ellenszere. Inszekticid hatásának köszönhetően hajtetvek ellen jól alkalmazható.
  • Körömápolás: Bár a körömgomba egy igen nehezen kezelhető betegség, a neem-olaj tartós használatával a probléma visszaszorítható
  • Napozás: Napozás után alkalmazva megnyugtatja az erős környezeti hatásoknak kitett bőrt. A shea vajjal és a kókuszolajjal ellentétben napvédő hatása nem ismert.
  • Herpesz, rheuma, köszvény: valószínűleg e betegségek esetében is elérhető - akár jelentős - pozitív hatás a neem-olaj használatával, de ezekről viszonylag kevés ismerettel és tapasztalattal rendelkezünk.