Bázisolaj

A kereskedelemben megvásárolható, Aromax 50 ml-es kiszerelésű zsíros olajaink és olajos növényi kivonataink főbb zsírsav-összetevői között találhatók a bőr védőrétegében alkotórészként fontos szerepet játszó olajsav és palmitoleinsav, valamint olyan „esszenciális zsírsavak” (linolsav, alfa-linolénsav és gamma-linolénsav), amelyek bőrszárazságot enyhítő, bőrtápláló és a bőr gyulladásos folyamatait enyhítő hatásúak. Mellettük több zsíros olajban is található E-vitamin (tokoferol), az olajos kivonatokban pedig az említett zsírsav-összetevők mellett olyan hatóanyagok (pl. karotinoidok, flavonoidok) is előfordulnak, amelyek gyulladáscsökkentő, sebgyógyógyító és a bőr hámosodását elősegítő hatásúak.
 

A forgalomban lévő növényi (zsíros)olajaink és olajos kivonataink többféle bőrtípus ápolására alkalmasak. Szerkezetük könnyű, a bőrbe masszírozva gyorsan felszívódnak, és önmagukban, vagy más olajokkal társítva egyaránt használhatók bőr- és testápoló olajok, valamint hatóanyagként illóolajat, illóolaj-keveréket tartalmazó aromaterápiás testápoló masszázsolajok készítéséhez.

Nézet:
Sorrend:

A búza (Triticum aestivum) csírájából kinyert és finomított, jelentős mennyiségű linolsavat és mellette linolénsavat, valamint E-vitamint tartalmazó, kellemes illatú olaj, amely bőrápoló, bőrtápláló és sebgyógyulást elősegítő hatású. Rendszeres használatával csökkenthető a linolsav hiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításához is hozzájárulhatunk. 

2 710 Ft

A jojoba (Simmondsia chinensis, syn. S. californica) magvaiból préseléssel előállított olaj valamennyi bőrtípus ápolására használató. A bőrbe gyorsan felszívódó olajnak jó az illatrögzítő tulajdonsága, és emiatt más, alapolajként használt zsíros olajokhoz adják kisebb (10-15%-os) mennyiségben.

4 070 Ft

Az édes mandula (Prunus dulcis, syn: Amygdalus communis) magvaiból hidegen préselt, majd ezt követő finomítással előállított olaj főként olajsavat és linolsavat tartalmaz. A bőr szárazságát enyhítő mandulaolajat gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt szívesen használják ún. alapolajként.

2 710 Ft

A szőlő (Vitis vinifera) magjaiból kinyert, főként linolsavat tartalmazó olaj könnyű szerkezetű, jól felszívódik a bőrbe. Más zsíros olajokkal jól társítható, ezért testápoló olajoknál alapolajként jól használható.

A szőlőmagolajat a szőlőfélék családjába (Vitaceae) tartozó bortermő szőlő (Vitis vinifera) magjaiból hidegen préseléssel, esetenként finomítással állítják elő, mintegy 5-20%-os hozammal. Az olaj színe sárgás vagy sárgászöld színű. Legfontosabb alkotórésze a telítetlen linolsav (50-60%) észtere, ami mellett más telítetlen (olaj-, linolénsav) és telített zsírsavak (palmitin-, sztearinsav) észterei is megtalálhatók. Az olaj könnyű szerkezetű, jól felszívódik a bőrbe. Más zsíros olajokkal jól társítható, de bőr- és testápoló alapolajként önmagában is jól alkalmazható. Terhességi csíkok és narancsbőrűség kezelésére is ajánlják a használatát.

2 785 Ft
Nézet:
Sorrend: