A-vitamin

Nézet:
Sorrend:

Natur Tanya® Szerves szépségvitamin 19 féle bioaktív összetevő a haj, a bőr és körmök egészségére, mezei zsurlóból nyert 120 mg természetes szilíciummal, biotinnal vegán kapszulatokban

  • vitaminok, ásványi anyagok
  • szerves aminosavak
  • előemésztett kollagén
  • növényi kivonatok
  • mezei zsurlóból nyert természetes szilícium
  • laborban bevizsgált termék!
  • mesterséges tartósítószer, színezék, aroma nélkül
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • vegán kapszulatok


A biotin, a cink és a szelén hozzájárul a haj egészséges állapotának fenntartásához. Az A-vitamin, a biotin, a cink, a niacin és a riboflavin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. A szerves ásványi anyagok (cink, szelén) hozzájárulnak a köröm normál állapotának fenntartásához.

3 450 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • A-vitamin
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B3-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • cink
  • kálium
  • kalcium
  • magnézium
  • réz
  • cink

Jótékony hatásai:

  • segíti szerveink egészséges működését,
  • növeli energiaszintünket, libidónkat,
  • állóképességünket
  • hozzájárul az egészséges alváshoz,
  • az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
  • gyulladáscsökkentő és
  • fájdalomcsillapító hatás
  • frissíti a testet és az elmét is

 

4 485 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani.

Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. 

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • A-vitamin
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B3-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • kálium
  • kalcium
  • magnézium
  • réz
  • cink


Jótékony hatásai:

  • segíti szerveink egészséges működését,
  • növeli energiaszintünket, libidónkat,
  • állóképességünket
  • hozzájárul az egészséges alváshoz,
  • az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
  • gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás
  • frissíti a testet és az elmét is

 

3 200 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. Nevét spirál alakjáról kapta. 

Mérete kb. 100-szor nagyobb a többi algáénál, sejtje gyakran szabad szemmel is látható. A chlorellához hasonlóan nagyon magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65% is lehet).

Vitaminokban (A, B és E), aminosavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán, vas és szelén) és enzimekben gazdag, immunrendszerünk nagyszerű segítője. A vitaminok közül a B12 is megtalálható benne, melyet a növényi eredetű ételek közül csak nagyon kevés tartalmaz, így a vegetáriánusoknak ideális táplálék.

2 025 Ft

A spirulina, egy kicsi alga. A Royal Greean kínálta spirulina a legtisztább 100%-os bio termék.

Több mint 60 aktív össtevőt tartalmaz, mint plédául B12 vitamin, bétaakarotin és fehérjék.
A B12-vitamin hozzájárul az imunnrendszer normális működéséhez, csökkenti a fáradtság érzését.

8 905 Ft

A spirulina, egy kicsi alga. A Royal Greean kínálta spirulina a legtisztább 100%-os bio termék.

Több mint 60 aktív össtevőt tartalmaz, mint plédául B12 vitamin, bétaakarotin és fehérjék.
A B12-vitamin hozzájárul az imunnrendszer normális működéséhez, csökkenti a fáradtság érzését.

4 945 Ft

Az A-vitamin szükséges a bőr és a nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.

Az A-vitamin nélkülözhetetlen a normális látáshoz, elősegíti a szem egészségének megőrzését, szükséges az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál csontképződéshez. Részt vesz a megfelelő vas anyagcserében, hozzájárul a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához, a normál látás fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez. Az A-vitamin (retinol) a normális látáshoz, a szövetek növekedéséhez, az egészséges csont- és fogfejlődéshez szükséges zsírban oldódó vitamin.

6 590 Ft

A Vitaking A&D vitamin kapszulánként 10000NE A-vitamint és 1000 NE D-vitamint tartalmazó termék. Mindkét vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Az A-vitamin többek között hozzájárul a bőr és a látás normál állapotának fenntartásához és a D-vitamin pedig az egészséges izomfunkciók fenntartásához.

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból ? az úgynevezett provitaminokból ? a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

2 775 Ft

A normál látáshoz. Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint tartalmaz. 

Előanyagaiból ? az úgynevezett provitaminokból ? a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található.

Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Ez a vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 ?g A vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 ?g A vitamint tartalmaznak.

Tehát az A-vitamin egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A-vitaminnal.

Az A-vitamin: Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében.

Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.

Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához Hozzájárul a normál látás fenntartásához.

Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében). Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (?g) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit).

1 NE A-vitamin egyenlő 1 ?g retinollal, 6 ?g ß-karotinnal, vagy 12 ?g egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul.

Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását. A Vitaking A vitamingazdaságos, 250 db-os kiszerelésben kapható.

4 925 Ft

Ettől sárga a sárgarépa

Az A-vitamin, illetve előanyaga, ?elővitaminja?, igen fontos tápanyag. A béta-karotin a karotinoidok egy fajtája. A karotinoidok zsírban oldódó növényi vegyületek, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától.


Egy narancssárga színű pigment (növényi színanyag), aminek fontos szerepe van a fotoszintésben. Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét.


A természetben több, mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel, és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban).


A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással ? melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása ? megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe, így nincs szükség különféle béta-karotin kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már fel is tudjuk készíteni bőrünket a káros sugarakra.

Ez az anyag az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.


Miért fontos az A-vitamin?

  • Az A-vitamin részt vesz megfelelő a normál vasanyagcserében.
  • Az A-vitamin hozzájárul az immunrendszer, a bőr és a látás normál állapotának fenntartásához.
  • Az A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciálódásában (elkülönülésében).
3 510 Ft
Nézet:
Sorrend: