Köles

Nézet:
Sorrend:

Az Alce Nero bio hántolt köles kizárólag olasz gazdaságokból származik. Ez egy olyan édes ízű gabona, amely gazdag fehérjében, valamint értékes rostforrás.

A kölest fel lehet használni a levesek, pürék készítésére, vagy vegán ?húsgolyók? készítésére.

1 550 Ft

Könnyen emészthető, gluténmentes, rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban, úgy mint vas, magnézium, szilícium, foszfor. Tartalmaz továbbá A- és B-vitamint és lecitint, szalicilsav tartalma pedig serkentő hatással van a hajra és a körömre. 

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Az ősi kultúráktól egészen a napjainkig használták ezt a könnyen termelhető gabonát. Különösen Afrikában, Indiában és Kínában elterjedt a használata. Európában is igen kedvelt növény volt egészen a 18-19. századig, amikor a mezőgazdasági fejlődés fokozódásával egyre jobban kiszorult a konyháról. Általában lenézően, a szegények eledelének titulálták, és helyette inkább rizst és burgonyát használtak. Az ipari forradalom idején, míg a többi gabonát megtanulták finomítani, és tartósítani (és egyben tápanyagértékét csökkenteni), addig a kölessel nem tudtak mit kezdeni. Ma már szinte csak madáreledelként ismerjük.

Az előítéletekkel szemben a kölesnek van egy sor fontos, az egészségre jótékony hatása és ezért különb helyet érdemel mai konyhánkban. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például egy Metionin nevű aminosavat, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Ásványi és nyomelem tartalma belülről ható "kozmetika", hiszen csonterősödésben, az egészséges fogakban, dús haj- és körömnövekedésben mutatkozik meg értéke.

700 Ft

A gyors rizsekhez hasonlóan pillanatok alatt elkészül. 2 zacskó hántolt, konyhakész köles főzhető tasakban.

Felhasználása nagyon sokrétű: köret, főétel, csemege, vagy desszert is készülhet kölesből. Elkészíthető mézzel, mazsolával, kókusszal, mákkal ízesítve, édesen vagy sósan köretnek, fasírtalapnak, süteményekhez felfújtnak, vagy salátába keverve.


715 Ft

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás.

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.A makrobiotika egyik fontos élelmiszere, kisgyerekeknek is az első bevezethető gabonák között van.

Felhasználása: köretként, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez, köles-körözötthöz 

Elkészítése: meg kell mosni és meg kell főzni. Duzzadóképes, 5 dkg köleshez kb. 5 dl víz szükséges. Főzési ideje 15-20 perc. 

1 250 Ft

A Bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.

A köles gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium

Vitaminok: A, B1, B2, B3

Jótékony hatása: gyulladáscsökkentő, emésztés, vércukorszint szabályozás, zsíranyagcsere szabályozás, fogszuvasodás megelőzése


1 160 Ft

Rendkívül egészséges, hiszen lúgos kémhatású, teljes értékű fehérjéket, valamint értékes telítetlen zsírsavakat és kevés keményítőt tartalmaz. Könnyen emészthető. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és megvédi a fogzománcot. Sok szilíciumot tartalmaz, ezért fokozza a szervezet védekezőképességét. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, B karotint, B1 és B2 vitamint. Magas a fűtőértéke, emiatt a téli időszakban kifejezetten javasolt a fogyasztása. Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik.

A köles főleg kásaként népszerű, ám készíthető belőle kenyér is, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre vagy ételek sűrítésére. A kölest köretnek ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rizst: egy adag kölest háromszor annyi vízben felteszünk főzni. Amikor a víz felforrt, ízlés szerint sóval, zöldfűszerekkel ízesítjük, majd megkeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg az összes vizet fel nem szívja (kb. 20 perc). Utólag is hozzákeverhetjük a párolt zöldséget. Édesen is készíthető, mint pl. a tejbegríz, vagy tejberizs.

665 Ft

Naturmind gluténmentes köles 500 g

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert.

Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás.

Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású.

Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.

760 Ft

Naturmind Instant Köles Kása Új Gluténmentes 300 g

A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
 
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
1 070 Ft

Rapunzel Reggeli kása ayurvéda Bio 500 g

Meleg reggeli, mely gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető és nem kell főzni.

Az ájurvéda klasszikus indiai tudomány az egészségről és a hosszú élet titkáról.

Elkészítés: 3-5-szörös mennyiségű forró tejjel, szójatejjel vagy vízzel öntsük fel a kívánt mennyiséget és 2-5 percig hagyjuk duzzadni.

3 565 Ft
Nézet:
Sorrend: