Köles

Nézet:
Sorrend:
-6%
Raktárkészlet:
1 db

Rendkívül egészséges, hiszen lúgos kémhatású, teljes értékű fehérjéket, valamint értékes telítetlen zsírsavakat és kevés keményítőt tartalmaz. Könnyen emészthető. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és megvédi a fogzománcot. Sok szilíciumot tartalmaz, ezért fokozza a szervezet védekezőképességét. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, B karotint, B1 és B2 vitamint. Magas a fűtőértéke, emiatt a téli időszakban kifejezetten javasolt a fogyasztása. Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik.

A köles főleg kásaként népszerű, ám készíthető belőle kenyér is, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre vagy ételek sűrítésére. A kölest köretnek ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rizst: egy adag kölest háromszor annyi vízben felteszünk főzni. Amikor a víz felforrt, ízlés szerint sóval, zöldfűszerekkel ízesítjük, majd megkeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg az összes vizet fel nem szívja (kb. 20 perc). Utólag is hozzákeverhetjük a párolt zöldséget. Édesen is készíthető, mint pl. a tejbegríz, vagy tejberizs.

515 Ft
485 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2021.06.13 - A készlet erejéig!
ÚJ

Dr. Natur étkek, Hántolt Köles. Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan

A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik, mert gazdag, a fejlődésüket segítő ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, esszenciális, kénes aminosavakban, kötőszövet építő szilíciumban, és a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban. Nekünk felnőtteknek is hasznos a köles, hiszen magas szilícium tartalma gondoskodik arról, hogy szép legyen a bőrünk, a hajunk, és a körmünk.

A távol-keleti meditációs tanok szerint a köles segíti élesíteni a harmadik szemünket”, azaz a belső látásunkat.


Tudtad?

*Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. Bizony! A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
*Napjainkban a savas táplálkozás ellensúlyozása irányítja a lúgosító köles felé a figyelmet, ezért vetési területe egyre nő.
*2011-ben az Ország tortája a Sárgabarackos kölestorta lett.


Miért hántolt a köles?

Mert a héj nagy adag cserzőanyagot tartalmaz, ami gátolná az ásványok felszívódást. A köles kiegyensúlyozott beltartalmi értékei, a kisgyermekektől kezdve a tinédzserekig, a kismamákon, és időseken keresztül a sportolókig egyaránt értékes táplálék. A köles hurka és káposzta töltőanyagként is megállja a helyét.

 

910 Ft
ÚJ

Dr. Natur étkek, Hántolt Köles. Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan

A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik, mert gazdag, a fejlődésüket segítő ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, esszenciális, kénes aminosavakban, kötőszövet építő szilíciumban, és a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban. Nekünk felnőtteknek is hasznos a köles, hiszen magas szilícium tartalma gondoskodik arról, hogy szép legyen a bőrünk, a hajunk, és a körmünk.

A távol-keleti meditációs tanok szerint a köles segíti élesíteni a harmadik szemünket”, azaz a belső látásunkat.


Tudtad?

*Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. Bizony! A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
*Napjainkban a savas táplálkozás ellensúlyozása irányítja a lúgosító köles felé a figyelmet, ezért vetési területe egyre nő.
*2011-ben az Ország tortája a Sárgabarackos kölestorta lett.


Miért hántolt a köles?

Mert a héj nagy adag cserzőanyagot tartalmaz, ami gátolná az ásványok felszívódást. A köles kiegyensúlyozott beltartalmi értékei, a kisgyermekektől kezdve a tinédzserekig, a kismamákon, és időseken keresztül a sportolókig egyaránt értékes táplálék. A köles hurka és káposzta töltőanyagként is megállja a helyét.

 

325 Ft
ÚJ

Dr. Natur étkek, Hántolt Köles. Már Honfoglaló őseink legfőbb étke is a köleskása volt! Édesen, sósan

A kölesből készíthetünk édes desszerteket, natur vagy sós köreteket és még a gyerekek is ösztönösen szeretik, mert gazdag, a fejlődésüket segítő ásványokban, különösen magnéziumban és vérképző vasban, esszenciális, kénes aminosavakban, kötőszövet építő szilíciumban, és a fogakat, csontokat erősítő kalciumban és fluorban. Nekünk felnőtteknek is hasznos a köles, hiszen magas szilícium tartalma gondoskodik arról, hogy szép legyen a bőrünk, a hajunk, és a körmünk.

A távol-keleti meditációs tanok szerint a köles segíti élesíteni a harmadik szemünket”, azaz a belső látásunkat.


Tudtad?

*Régészeti leletek bizonyítják, hogy a honfoglaló magyar vezérek legfontosabb étele a köles lepény és a köleskása volt. Bizony! A magyarok fő gabonája a köles volt, egészen a kukorica elterjedéséig.
*Napjainkban a savas táplálkozás ellensúlyozása irányítja a lúgosító köles felé a figyelmet, ezért vetési területe egyre nő.
*2011-ben az Ország tortája a Sárgabarackos kölestorta lett.


Miért hántolt a köles?

Mert a héj nagy adag cserzőanyagot tartalmaz, ami gátolná az ásványok felszívódást. A köles kiegyensúlyozott beltartalmi értékei, a kisgyermekektől kezdve a tinédzserekig, a kismamákon, és időseken keresztül a sportolókig egyaránt értékes táplálék. A köles hurka és káposzta töltőanyagként is megállja a helyét.

 

570 Ft

Az Alce Nero bio hántolt köles kizárólag olasz gazdaságokból származik. Ez egy olyan édes ízű gabona, amely gazdag fehérjében, valamint értékes rostforrás.

A kölest fel lehet használni a levesek, pürék készítésére, vagy vegán “húsgolyók” készítésére.

1 185 Ft

Könnyen emészthető, gluténmentes, rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban, úgy mint vas, magnézium, szilícium, foszfor. Tartalmaz továbbá A- és B-vitamint és lecitint, szalicilsav tartalma pedig serkentő hatással van a hajra és a körömre. 

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Az ősi kultúráktól egészen a napjainkig használták ezt a könnyen termelhető gabonát. Különösen Afrikában, Indiában és Kínában elterjedt a használata. Európában is igen kedvelt növény volt egészen a 18-19. századig, amikor a mezőgazdasági fejlődés fokozódásával egyre jobban kiszorult a konyháról. Általában lenézően, a szegények eledelének titulálták, és helyette inkább rizst és burgonyát használtak. Az ipari forradalom idején, míg a többi gabonát megtanulták finomítani, és tartósítani (és egyben tápanyagértékét csökkenteni), addig a kölessel nem tudtak mit kezdeni. Ma már szinte csak madáreledelként ismerjük.

Az előítéletekkel szemben a kölesnek van egy sor fontos, az egészségre jótékony hatása és ezért különb helyet érdemel mai konyhánkban. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például egy Metionin nevű aminosavat, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Ásványi és nyomelem tartalma belülről ható "kozmetika", hiszen csonterősödésben, az egészséges fogakban, dús haj- és körömnövekedésben mutatkozik meg értéke.


735 Ft

A gyors rizsekhez hasonlóan pillanatok alatt elkészül. 2 zacskó hántolt, konyhakész köles főzhető tasakban.

Felhasználása nagyon sokrétű: köret, főétel, csemege, vagy desszert is készülhet kölesből. Elkészíthető mézzel, mazsolával, kókusszal, mákkal ízesítve, édesen vagy sósan köretnek, fasírtalapnak, süteményekhez felfújtnak, vagy salátába keverve.


435 Ft

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás.

 - 100% Bio
 - Laktózmentes
 - nem génmanipulált
 - Vegán

Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.A makrobiotika egyik fontos élelmiszere, kisgyerekeknek is az első bevezethető gabonák között van.

Felhasználása: köretként, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez, köles-körözötthöz 

Elkészítése: meg kell mosni és meg kell főzni. Duzzadóképes, 5 dkg köleshez kb. 5 dl víz szükséges. Főzési ideje 15-20 perc. 

905 Ft

Könnyen emészthető,  rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban.

Elkészítési javaslat: A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 20 percig pároljuk.

Felhasználása nagyon sokrétű: köret, főétel, csemege, vagy desszert is készülhet kölesből.

685 Ft

A köles a gyomor egyik legjobb gyógyszere lehet, hiszen könnyen emészthető, magas rosttartalma pedig megtisztíthatja a bélrendszert a salaktól. Tisztító kúrák idején nélkülözhetetlen, de okosan tesszük, ha egész évben rendszeresen beépítjük az étrendünkbe. Mivel nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyek, sőt laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Szabályozhatja a vércukor- és koleszterinszintet, magas a kovasav és szilícium tartalma. Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmazhat foszfort, mangánt és vasat is. B-vitaminban is gazdag. Így ha erőtlennek, fáradtnak érezzük magunkat, egy tál köles segíthet. Rendszeres fogyasztása megszépítheti, rugalmassá teheti a bőrt, erősíti a hajat és a körmöket. Ideális tápláléka a vegetáriánusoknak, mivel gazdag fehérjeforrás. Lábadozó betegeknek és kismamáknak kimondottan ajánlott a fogyasztása, hiszen erősítheti az immunrendszert.

Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

Gluténmentes üzemben készült.

1 135 Ft

A Bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.

A köles gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium

Vitaminok: A, B1, B2, B3

Jótékony hatása: gyulladáscsökkentő, emésztés, vércukorszint szabályozás, zsíranyagcsere szabályozás, fogszuvasodás megelőzése


810 Ft

Natúr instant köles kása

Felhasználás: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.

Elkészítés: Öntse fel a keveréket 80°C-os rizsitallal vagy vízzel, majd hagyja állni 2-3 percig. Ízesítse ízlés szerint (lekvárral, mazsolával, kókuszreszelékkel).


Származási ország: Csehország.

 



870 Ft

Ajánlott a migrénesek és asztmások körében is, mivel magas magnéziumtartalma miatt csökkenti a migrénes- és asztmás rohamok számát. A magnézium mellett jelentős mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz. Magas fehérjetartalma miatt ajánlott a vegetáriánus étrendet követőknek is.

A reformkonyhát kedvelők készíthetnek belőle kását, süteményeket, salátákat.

 

300 Ft
Nézet:
Sorrend: