Orbáncfű

Nézet:
Sorrend:

Reuma és köszvény kezelésére szolgál. A népgyógyászat régóta alkalmazza e gyógynövényeket a betegség gyógyításában. A tapasztalatokat a korszerű orvostudomány eredményei is megerősítik.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

Az alkotórészek közül a csalán levél, az orbáncfű, a nyírfa levél és a fűzfa kéreg hivatalosan bejegyzett az Európai Gyógyszerkönyvben (Ph Hg VIII.). Utóbbi növényt évszázadok óta használják a gyógyításban. Hatóanyagának megismerése után fejlesztették ki a közismert Aspirint. A nagy útifű a Francia Gyógyszerkönyvben szerepel.

 

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A fűzfa kéreg fájdalomcsillapító tulajdonságú. A csalán levél+nagy útifű+orbáncfű keverék állatkísérletben sikeresnek bizonyult mesterségesen kiváltott köszvényes tüneteknél. A népgyógyászat régóta alkalmazza ezeket a gyógynövényeket köszvény, reuma kezelésében. A hatás alapja a káros anyagcseretermékek (salakanyagok) kiürülésének támogatása, a gyulladások és a fájdalom mérséklése, immunerősítés és az ellazulás elősegítése. A népi tapasztalatok helyességét a korszerű orvostudomány eredményei is megerősítik.

895 Ft

Epehólyag-bántalmakban és gyomorfekélyes betegek kezelésére használják. Hatóanyagáról megállapították, hogy nyomott hangulatú (enyhén depressziós) betegeknél hosszabb kezelés után jótékony hatású. Immunerősítő is. Értékes, sokrétű gyógynövényünk.

455 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A növényi alapanyagok közül az orbáncfű és az édesgyökér immunerősítő és nyugtató hatású. Az utóbbiban található glicirrizinsav antiallergiás aktivitást mutat. A kínai és iráni népgyógyászat régóta alkalmazza. A sokoldalú csalánlevél ez esetben a szervezetet erősíti vitamin, mikroelem és klorofill tartalma következtében. E mellett gyulladáscsökkentő és az allergiás orrfolyás kezelésében is szerepe van. A borsmenta levél szintén gyulladáscsökkentő, sok hasonló keverék összetevője. A rozmaringlevél luteolint tartalmaz, mely hatóanyagot előnyösnek találták az allergia kezelésében. A gyömbérgyökér azonos célú kínai teakeverékek alkotórésze.

Ajánlott adag: 3 csészével naponta (1 kávéskanál 250 ml forró vízhez), egyenletesen elosztva. Természetesen a gyógynövények nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de annak hasznos kiegészítői lehetnek.

820 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A Gyógyfű Kft. által kifejlesztett PSODERM teakeverékben a gyulladásos bőrbetegségek gyógynövényes kezelésére fellelhető nemzetközi kutatási eredményeket igyekeztünk hasznosítani. Egy olyan gyógyteakeverék összeállítását céloztuk meg, mely eredményesen használható a kiegészítő kezelés során.

A pikkelysömör (psoriasis) kialakulásábanz örökletes tényezők mellett nem elhanyagolható a stressz, a szorongás és a depresszió szerepe. A népi tapasztalatokból kiindulva laboratóriumi és humán kísérletekben vizsgálták a felhasznált növények hatóanyagait és igazolták terápiás hatásukat. A teakeverékben a gyulladásos bőrbetegségekre fellelhető eredményeket igyekeztünk hasznosítani a kiváltó okok visszaszorításához és a tünetek

Alkalmazás: 3 evőkanállal 3 liter forró vízhez. Belsőleg kihűlve fogyasztani, napi háromszor étkezés után. Használható borogatásra, fejbőr bedörzsölésre- 3 alkalommal hajmosás előtt. Négy hét használat után ugyanannyi szünetet kell tartani! Terhességben, szoptatós anyáknak és 12 éves kor alatt nem ajánlott!

940 Ft
Feszültség, nyugtalanság enyhítésére

Termék leirás: A készítmény alkalmas feszültség, nyugtalanság, hangulati labilitás, ingerlékenység, ideges eredetű alvászavar átmeneti enyhítésésre.

Nettó tömeg: 1 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-963/2006

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

1 840 Ft
Nézet:
Sorrend: