Kamilla

Nézet:
Sorrend:

Támogatja az immunrendszert - Enyhíti az allergiás tüneteket

Összetevők jelentősége

Édesgyökér - Az édesgyökér hatóanyaga a glicirrizin, gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású, amely képes csökkenteni az allergia által megjelent bőrreakciókat.

Főzőbanán - Gyógynövény, amely antiflogisztikus hatású, az iridoid glükozidok jelenléte miatt antiallergén is, különös tekintettel az „aukubinra, amely immunmodulátor, mely képes egyensúlyba hozni az immunoglobulinok különféle típusait.

Kamilla - A kamilla görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatású. Ezenkívül csökkenti a viszketés tüneteit is, amelyek gyakran társulnak a bőr allergiájával.

Csalán - A leghatékonyabb a gyulladáscsökkentés terén.
MSM (metilszulfonil-metán)
Kénes szerves vegyület, amely csökkenti az allergiás nátha tüneteit.

Quercetin - Gyakori flavonoid, amely számos növényfajban megtalálható. Antiphlogisztikus hatást fejt ki, gyulladáscsökkentő és antiallergiás mediátorok felszabadulásának gátlásával.

C-Vitamin - Allergiás reakciók esetén a C-vitamin hatékony antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza a hisztamin kiválasztódását és fokozza a méregtelenítési folyamatokat. A hisztamin szintje valójában nagymértékben nő, ha az aszkorbinsav szintje csökken.

B5-Vitamin - Számos biológiai reakcióban részt vesz a pantoténsav, amely növeli a gyulladáscsökkentő hatásuk szempontjából fontos glükokortikoidok termelését, amelyek közül legjelentősebb a kortikoszteron.

 

5 360 Ft

Specchiasol® AERIS csepp – Bifidobacterium infantis és gyógynövények a megfelelő bélmozgásért

Bélgázok, felfúvódások ellen és a bélrendszer egészséges működéséért

Sterilizált Bifidobacterium infantis, kamillával, köménnyel és citromfűvel, hogy segítse a rendszeres bélmozgást és megszüntesse a gázosodást. A kíméletes formula ideális gyerekeknek és várandós kismamáknak is.


Mikor ajánljuk?

  • puffadás, felfúvódás
  • gyomorpanaszok és emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • kisgyermekeknek és kismamáknak egyaránt
  • 3 éves kor felettieknek


A természetes növényi kivonatok közül:

  • a citromfű és a fűszerkömény támogatja és stimulálja az emésztést, valamint *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez
  • a kamilla hagyományosan már régóta használt növény az emésztés elősegítésére; a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2016-ban nemhiába részesítette elismerésben ezt a növényt
  • a citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.


Gluténmentes. Lakto-vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromát.
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült.
Könnyen adagolható.

Tudod mi az összefüggés az immunrendszer és a bélflóra között?

A bél mikroflórája jelentős mértékben befolyásolja a jó emésztést, és mind a gyerekek, mind a felnőttek immunrendszerét. Gyerekekben a bélflóra már a születéskor elkezd kialakulni, mikor a baktériumok átkerülnek az anyáról a gyerekre miközben áthalad a szülőcsatornán, utána pedig az anyatejjel, majd a mellek felületén található baktériumflóra fejezi be a bélflóra kialakítását.

Ezért más azoknak a gyerekek a bélflórája, akiket szoptattak és természetes úton születtek meg, mint azoké, akiket táppal etettek és császármetszéssel jöttek világra.

A felnőttekben és gyerekekben jelentkező gázok megjelenését többnyire a kiegyensúlyozatlan bélbeni erjedések okozzák, amely szorosan kapcsolódik a helyi mikrobiom minőségéhez, összetételéhez. Ezért fontos egyensúlyban tartani a baktériumflórát és ha szükséges étrendünket kiegészíteni olyan természetben találhatók növényi kivonatokkal, melyek csökkentik a gyomorgörcs és a puffadás tüneteit, nyugtatnak, enyhítik a bélgörcsöket és a gázképződést.

 

5 130 Ft

Specchiasol® AERIS kapszula - növényi szén, gyógynövények, illóolajok és mangán a jó emésztésért

Mikronizált növényi szén és szélhajtó hatású gyógynövények esszenciális olajának és száraz kivonatának kiegyensúlyozott komplexét tartalmazó táplálékkiegészítő a bélmozgások szabályozására és a gázképződés kiküszöbölésére.

Mikor ajánljuk?

  • puffadás, gyomorpanaszok és
  • emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • 3 éves kortól nemtől függetlenül


A bélrendszer egészséges működéséért

A természetes növényi kivonatok közül:

  • Az édeskömény az ernyősvirágzatúak (Apiaceae) családjába tartozó évelő vagy kétéves lágyszárú növény. Az édesköménytermés illóolajának fő összetevői a transz-anetol (55- 75%) és a fenchon (12-25%). A herba tazmán típusú olajában a transz-anetol (45-78%) és a fenchon (10-25%) mellett az α-pinén (2-11%) található meg nagyobb mennyiségben. Az édeskömény támogatja az emésztőrendszer egészséges működését és segít puffadás, hasi görcsök esetén.
  • A citromfű és a zöld ánizs támogatja az emésztést és *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez.
    A zöld ánizs növény a Földközi-tenger környékén őshonos. Törökország, Spanyolország és Egyiptom az ánizsmag legfőbb termelői. Ezek közül a nagyobb méretű, ízesebb spanyol ánizsmag számít a legjobbnak, amely mára már szinte az egész világon elterjedt. Hazánkban is termesztik, bár meglehetősen igényes növény, ezért kiskertekben nagyon ritkán marad meg
  • A citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.
  • A koriander kapcsán a Coriandrum elnevezés valószínűleg a görög „korisz” (poloska) szóból ered, ami a friss hajtás poloskaszagára utal, támogatja az emésztést és hozzájárul az emésztési komfortérzethez. Ősi idők óta használt fűszernövénynek is számít.
  • Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot mangánt tartalmaz, olyan mennyiségben, ami fedezi a felnőttek teljes napi beviteli szükségletét.
  • A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A mikronizált növényi szenet eukaliptusz fiatal hajtásaiból nyerik ki, karbonizációs eljárás során. A növényi szén nem szívódik fel a belekben, de a részecskéi, magukhoz kötik a levegőt a gyomorban (amikor az étkezés során sok levegőt nyelünk le), a belekben pedig a gázokat (melyek a baktériumflóra zavara és az ételek nem megfelelő fermentációja során alakulnak ki). Igen erős adszorpciós képessége okán fogyasztását célszerű olyan növényi kivonatokkal összekötni, melyek szélhajtó hatásúak és megszüntetik a gázképződést.


Gluténmentes
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült
Könnyen lenyelhető kapszulákkal
8 aktív hatóanyagot tartalmaz a komplex hatás elérése érdekében

5 175 Ft
Nézet:
Sorrend: