Búza

Nézet:
Sorrend:

A búza az egyik legrégebb óta termesztett és legfontosabb gabona a világon. Több ezer fajtája ismert. A legelterjedtebbek a közönséges búza, amelyből a kenyérliszt készül, a durum búza, a tészták alapanyaga és a törpe búza, amely finomabb szemcséjű liszt készítésére alkalmas. Ezen kívül különböző búzafajtákból keményítőt, malátát, dextrózt, glutént, alkoholt és más alapanyagokat állítanak elő.

Számtalan formában fogyasztunk búzát, de legkevésbé talán egész szemek formájában, pedig ez a legkevésbé feldolgozott termék, ami készül belőle. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe!

Jelentőség, hatások

A tápanyagok közül a búza leginkább szénhidrátban, azok belül keményítőben bővelkedik. Glikémiás indexe alacsony, mivel a búzaszemben található nagy mennyiségű rost csökkenti a szénhidrát vércukoremelő hatását. Ezen kívül a rostok egy része jó hatással vannak a bélben élő jótékony baktériumokra, táplálják őket, ezzel hozzájárulnak az egészséges emésztéshez.

A búza fehérjetartalmának jelentős részét a glutén adja. Azok számára, akik meg tudják emészteni ezt a fehérjét, nem okoz problémát, de gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak búzát.

Vitaminok körül a B-vitaminokat és E-vitamint tartalmaz, ásványi anyagok köréből pedig cinket, magnéziumot, foszfort, vasat.

Felhasználás:

Mossuk meg a búzaszemeket, majd 45-60 perc alatt, 2,5-3-szoros vízben főzzük puhára. Fogyaszthatjuk köretként vagy hozzáadhatjuk salátákhoz és levesekhez levesbetétként.

Csíráztatásra is alkalmas.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.

Származási ország: Magyarország.

605 Ft

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Életfontosságú anyagai az A-, B-, E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.

290 Ft

Őseink tápláléka. Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.

Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.

Bátran használjuk köretnek rizs helyett,levesbetétként. Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?

Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.

980 Ft

Kóstolj bele az ősi ételek ízvilágába!

Az alakor gyöngyként ismert hántolt ősbúza szemek selymesen lágy ízével valódi gasztronómiai csodát varázsolhatsz, ha levesbetétként, köretként, rakott és töltött ételekbe, vagy salátaként készíted el.

Kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc főzés alatt elkészül.

Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

1 030 Ft

Naturgold bio alakor ősbúzafűmag 500 g

Az emberiség első gabonája, a tizenkétezer éves vadon növő pázsitfű féle.

A mai nemesített gabonák őse.

A modern táplálkozásban eredeti, ősi génállománya teszi értékessé.

A belőle készült gabonafű sokak szerint koncentrált "egészségbomba".

A tönköly búzafűlével azonos módon használjuk.

810 Ft

A méltán híres magyar Pannon búzát vegyszermentesen, a természet értékeinek, és mindannyiunk egészségének megőrzésével termesztjük. A legértékesebb szemeket gondosan szelektáljuk, válogatjuk, és tisztítjuk. Csak az kerülhet az asztalra, ami a legjobb!

Ettől lesz e tasak tartalma őrölve kiváló kenyérgabona, főzve finom köret, csíráztatva csodálatos zöldség.

Használhatjuk lisztté őrölve kenyérsütéshez, sütemények készítéséhez, főzéshez. Egészben megfőzve köretnek vagy tölteléknek ajánljuk.

Kiválóan csírázik, ezért búzacsíraként is rendszeresen fogyasztjuk, amit zöldségként, zöldségköretként, vagy salátaként használunk.

Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

535 Ft

Naturgold Bio Puffasztott Alakor Ősbúza Natúr

Az alakor egyike az emberiség első gabonáinak. A tudatos táplálkozás egyik kihagyhatatlan eleme.

Fogyaszthatja önmagában, de tejjel, joghurttal, akár gyümölcslével elkeverve pillanatok alatt remek reggeli készíthető belőle. Gazdagíthatja más puffasztott gabonákkal, pelyhekkel, aszalt gyümölccsel, magvakkal, így igazán tápláló finomságot tud belőle varázsolni.

Házilag készült kenyerét is gazdagíthatja vele, vagy levesbetétként hintse meg vele kedvenc krémlevesét.

915 Ft

Naturgold bio puffasztott ősgabona áfonyás 140 g

Puffasztott bio ősdurum (tönke) szemek finom áfonya bevonattal.
Természetes, gyümölcsös íz.

Remek fehérjeforrás.

A hagyományos reggelik tökéletes alternatívája.

Tejjel, joghurttal vagy csak önmagában is fogyasztható.  

Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket és glükóz-fruktóz szirupot sem.

1 855 Ft

Naturgold bio puffasztott ősgabona csokis 160 g

Csokoládéba forgatott, puffasztott, bio ősgabona szemek, mely nem csak a gyermekek, de a felnőttek kedvence is lesz.

Nagyon finom és egyben tápláló is.

Reggeliként tejjel vagy snack-ként önmagában is tökéletes választás a nap bármely időszakában.

Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket és glükóz-fruktóz szirupot sem.

1 855 Ft
Nézet:
Sorrend: