Búza

Nézet:
Sorrend:
ÚJ

Khorasan teljes kiőrlésű búzapehely ideális reggelire. Olaszországban termesztett khorasani búzából készülnek, hozzáadott összetevők nélkül. Az Alce Nero Khorasan búzapehely nem tartalmaz hozzáadott cukrot (kivéve a Khorasan lisztben természetesen jelen lévő cukrokat). Alacsony zsírtartalmúak és természetesen rostokban gazdagok, mivel 100% teljes kiőrlésű Khorasan-ból készülnek. A betakarítás és a megtisztítás után a Khorasan búzát csak vízzel párolják.Ezután pihentetik, pelyhekké alakítják és megpirítják. Az Alce Nero teljes kiőrlésű pelyhek ropogósak és ideálisak tejjel vagy joghurttal, mézzel, friss vagy szárított gyümölcsökkel.

1 250 Ft

Fogyókúrázol? Nem tudod mit is nassolhatnál? Egészségesebben szeretnél táplálkozni és gyermekeidet is erre szeretnéd nevelni? A Biopont Buláta ideális választás az egész család számára!

De mi is a buláta és miért jó?

Csíráztatott búzából készült extrudált ropogtatnivaló, mely sok folyadékkal fogyasztva hamar eltelít. Amellett, hogy egészséges, nem túl magas a kalóriatartalma, így fogyókúra alatt is fogyasztható. A csíráztatásnak köszönhetően magasabb vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalma, mint a hagyományos búzának.

Önmagában is fogyasztható, de levesbetétként, főzelékekhez, tejtermékekhez és gyümölcsök mellé is kiváló!

220 Ft

A búza az egyik legrégebb óta termesztett és legfontosabb gabona a világon. Több ezer fajtája ismert. A legelterjedtebbek a közönséges búza, amelyből a kenyérliszt készül, a durum búza, a tészták alapanyaga és a törpe búza, amely finomabb szemcséjű liszt készítésére alkalmas. Ezen kívül különböző búzafajtákból keményítőt, malátát, dextrózt, glutént, alkoholt és más alapanyagokat állítanak elő.

Számtalan formában fogyasztunk búzát, de legkevésbé talán egész szemek formájában, pedig ez a legkevésbé feldolgozott termék, ami készül belőle. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe!

Jelentőség, hatások

A tápanyagok közül a búza leginkább szénhidrátban, azok belül keményítőben bővelkedik. Glikémiás indexe alacsony, mivel a búzaszemben található nagy mennyiségű rost csökkenti a szénhidrát vércukoremelő hatását. Ezen kívül a rostok egy része jó hatással vannak a bélben élő jótékony baktériumokra, táplálják őket, ezzel hozzájárulnak az egészséges emésztéshez.

A búza fehérjetartalmának jelentős részét a glutén adja. Azok számára, akik meg tudják emészteni ezt a fehérjét, nem okoz problémát, de gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak búzát.

Vitaminok körül a B-vitaminokat és E-vitamint tartalmaz, ásványi anyagok köréből pedig cinket, magnéziumot, foszfort, vasat.

Felhasználás:

Mossuk meg a búzaszemeket, majd 45-60 perc alatt, 2,5-3-szoros vízben főzzük puhára. Fogyaszthatjuk köretként vagy hozzáadhatjuk salátákhoz és levesekhez levesbetétként.

Csíráztatásra is alkalmas.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.

Származási ország: Magyarország.

415 Ft

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Életfontosságú anyagai az A-, B-, E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.

215 Ft

Őseink tápláléka. Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.

Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.

Bátran használjuk köretnek rizs helyett,levesbetétként. Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?

Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.

650 Ft

Kóstolj bele az ősi ételek ízvilágába!

Az alakor gyöngyként ismert hántolt ősbúza szemek selymesen lágy ízével valódi gasztronómiai csodát varázsolhatsz, ha levesbetétként, köretként, rakott és töltött ételekbe, vagy salátaként készíted el.

Kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc főzés alatt elkészül.

Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

615 Ft

Friss, könnyű, egyszerű mégis rendkívül finom és tápláló!

Az alakor ősbúzából sütött narancsos-gyömbéres keksz megunhatatlan ízélményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?

Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e.
Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.

Tárolása: Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

1 325 Ft

A méltán híres magyar Pannon búzát vegyszermentesen, a természet értékeinek, és mindannyiunk egészségének megőrzésével termesztjük. A legértékesebb szemeket gondosan szelektáljuk, válogatjuk, és tisztítjuk. Csak az kerülhet az asztalra, ami a legjobb!

Ettől lesz e tasak tartalma őrölve kiváló kenyérgabona, főzve finom köret, csíráztatva csodálatos zöldség.

Használhatjuk lisztté őrölve kenyérsütéshez, sütemények készítéséhez, főzéshez. Egészben megfőzve köretnek vagy tölteléknek ajánljuk.

Kiválóan csírázik, ezért búzacsíraként is rendszeresen fogyasztjuk, amit zöldségként, zöldségköretként, vagy salátaként használunk.

Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

365 Ft
Nézet:
Sorrend: