Jázmin

Nézet:
Sorrend:

A fehér vagy orvosi jázmin (Jasminum officinale syn.: Jasminum grandiflorum) frissen szedett virágaiból enfleurage-eljárással kinyert olaj hangulatjavító, frissítő és antimikrobiális hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: fáradtság, kimerültség és depresszió. 
  • Fontosabb felhasználási formái: masszázs- és fürdőolajok, légtérfrissítők, aromalámpás párologtatás.
2 150 Ft

2%-os illóolaj tartalom bio jojóba olajban oldva

A jázmin a holdfény a ligetben, és az éjszaka királynője – mondták a régi indiaiak, akik rendkívül méltányolták ezt a különleges növényt. Az egyéb ázsiai kultúrákban, főleg Kínában és az arab világban, a virágzó jázmint az érzéki szerelem élő szimbólumaként tisztelték. Nem csoda, hiszen a friss jázmin virágos, édes és varázslatos illata ellenállhatatlan, szinte mágikusan magával ragadó.

A jázmin egy finom szerveződésű kúszónövény. Ennek ellenére néha elérheti a meglepően nagy, akár 8 méteres magasságot is. Szárnyas levélzete végén fejlődnek ki a bódító illatú, fehér virágai.

Habár régen a jázmin illóolajat az enflourage nevű, igen összetett kivonatolással állították elő, azonban ma már jórészt a modern módszerrel nyerik ki. Ez a módszer növeli a kinyerhető mennyiséget és biztosítja a jázmin illóolaj iránti állandóan növekvő igény kielégítését. A jázmin illóolaj viszonylag magas ára mögött az a tény áll, hogy kb. egy tonna (1.000 kg) jázmin virágból lehet kinyerni 1 kilogramm tiszta illóolajat.

Karakter - Relaxáló, afrodiziáló, görcsoldó

Tulajdonságok

  • Ellazítja a feszültségeket
  • Harmonizáló hatást fejt ki félelem és depresszió esetén
  • Afrodiziáló hatású a nemi vágy hiánya esetén
  • Görcsoldó hatást fejt ki az izmokra
  • Élénkítő, erősítő hatás általános gyengeség esetén

 

Hatásmechanizmus

A jázmin illat gyakorlatilag bármit képes áthatni. Lebontja a belső határokat és oldja a pszichikai feszültségeket, miközben kinyitja a kapukat az érzékek rejtélyes világa felé. Szinte azonnal a jelenre irányítja a tudatunkat és befogadóvá tesz minket a szerelem mámorító varázsával szemben.

A jázmin egyszerre egy átmelegítő antidepresszáns és egy jól kipróbált afrodiziákum is egyben, melyet az ősi kultúrákban már több ezer éve használtak. Segít a depresszió, a frigiditás és az impotencia leküzdésében.

A jázmin rendkívül értékes és népszerű illóolaj. Igen keresett a parfüm iparban, ezért termesztik nagy mennyiségben elsősorban olaj kivonás céljából számos mediterrán országban, főleg Marokkóban, Egyiptomban, de Franciaországban és Olaszországban is.

 

Illatharmónia A jázmin illóolaj jól illeszkedik a szantálhoz, cédrushoz és a tonkához.

 

További felhasználás
Külső:
Afrodiziáló hatású masszázsolajok és fürdőadalékokat készíthetünk jázmin illóolajjal. A jázminnal adalékolt masszázsolajok használható enyhe fejfájások és deréktáji fájdalmak enyhítésére is. Nyakfájás esetén használhatjuk a nyaki izmok ellazítására.

Adagolás: Pl. masszázsolaj készítéshez adagoljunk 8-10 csepp illóolajat 50 ml mandulaolajhoz.

 

 

5 650 Ft
Nézet:
Sorrend: