Acai

Nézet:
Sorrend:

Az acai (ejtsd: ászái) bogyó Brazíliában, az amasonasi esőerdőben őshonos, kicsi kék csonthélyes gyümölcs. Az acaipálmán terem, hosszú fürtökben. Egy pálma kb. 20kg bogyót terem, kétszer egy évben. Szüretelése jellemzően még ma is kézzel történik és feldolgozása során semmilyen adalékanyagot sem használnak.

Jelentőség, hatások:

Az acai szuperélelmiszer, ami azt jelenti, hogy egy olyan természetes anyagról van szó, amely a többi élelmiszerhez képest több pozitív tulajdonsággal is rendelkezik, kedvező hatással van az egészségre, javítja a közérzetet, a szellemi és testi teljesítőképességet.

Az acai bogyó a legmagasabb antioxidáns tartalmú és ORAC értékű gyümölcs. Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), vagyis az oxigéngyök elnyelő kapacitás egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és étrendkiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyökpusztító és -semlegesítő képességét. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.

A bogyó színanyagai energetizálnak, javítják az állóképességet, éberséget, segítik az ideg- és az immunrendszer működését. Megszépítik és megfiatalítják a bőrt.

Felhasználás, adagolás:

A javasolt napi adag 1-2 teáskanál acai bogyó por, amelyet folyadékban vagy ételben elkeverve érdemes fogyasztani. Hozzáadhatja kedvenc ízesítésű gyümölcs- vagy zöldséglevéhez, turmixához, gyümölcsleveséhez.

Származási ország: Brazília

Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet.

A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!

Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tartandó!                   

2 995 Ft

A Biorganik Étkezési kovaföld magas sziliciumtartalmú, extra finomra őrölt ásványi por.

A szilicium-dioxid kiemelten a kötőszövetek, a csontok, az inak, a porcok, a bőr, a máj és a vese, de tulajdonképpen a test összes sejtjének létfontosságú alkotóeleme. Pl. a kalcium csontokba való beépüléséhez a D-vitamin mellett elengedhetetlenül szükséges.

A Biorganik Étkezési kovaföld emberi és állati fogyasztásra egyaránt alkalmas!

 

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

 

1 090 Ft
Nézet:
Sorrend: