Vöröslencse

Nézet:
Sorrend:
ÚJ

Az amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen keresztül az érelmeszesedés megelőzésre.

Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%).

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. A gabona félék között az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy biológiai értéket tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől eltérően C vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a vas felvételét. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer.

Glutént nem tartalmaz, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

935 Ft
ÚJ

A hajdina (vagy pohánka) értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Számos kiváló beltartalmi értéke közül is kiemelendő 26%-os rosttartalma. A magas élelmi rost bevitel nemcsak az emésztési problémákkal küzdőknek és fogyni vágyóknak fontos, hanem kedvezően befolyásolja a koleszterin lebontást is.

500 Ft
ÚJ

A hajdina (vagy pohánka) értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Számos kiváló beltartalmi értéke közül is kiemelendő 26%-os rosttartalma. A magas élelmi rost bevitel nemcsak az emésztési problémákkal küzdőknek és fogyni vágyóknak fontos, hanem kedvezően befolyásolja a koleszterin lebontást is.

505 Ft
ÚJ

A kuszkusz az Észak-Afrikai országok legfontosabb alapétele, amely minden étkezésben szerepel – lehet főétel vagy köret, bár hagyományosan és ünnepeken önmagában fogyasztják a főételt (pl tagine vagy grillezett hús) követve. 

A kuszkusz az egyik legegészségesebb gabonaféle. A glikémiás index értéke 25%-al kevesebb a durum tésztánál, és tápértéke is sokkal magasabb - különösen a B1/2/5/6 vitamin és folsav-tartalma.

Továbbá zsírmentes, koleszterin-mentes, remek A vitamin, rost és kálium forrás.


465 Ft
Raktárkészlet:
10 db

Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.

Felhasználása: köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni:  nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

825 Ft

Felhasználása köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

635 Ft

A vöröslencse gyorsan elkészíthető!

Gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse vagy a többi hüvelyes. Előnye, hogy még áztatni nem szükséges! A főzési ideje kb. 15 perc.Könnyebben emészthető a többi hüvelyeshez képest, így a fogyasztása során a puffadási panaszok is megszűnnek, illetve enyhülnek.

Rosttartama igen magas ennek köszönhetően telít, azaz hosszú ideig nem éhezünk meg. Bár magas a szénhidráttartalma, de a magas rosttartalma miatt mégis alacsony a GI-je, így előnyös diéta, elhízás, cukorbetegség esetén is.

Kiemelkedő többek között a folsav-, a vas-, a magnézium-, kalcium- és a káliumtartalma.Ezen kívül triptofánt is tartalmaz, amely szervezetünkben szerotoninná alakul, javítva ezzel a közérzetünket.A többi hüvelyeshez hasonlóan kiváló fehérjeforrás.

Ideális krémlevesnek, főzeléknek, pástétomnak.
 

435 Ft
Nézet:
Sorrend: