Vöröslencse

Nézet:
Sorrend:

Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.

Felhasználása: köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni:  nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

1 515 Ft

A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.

Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: vas, magnézium

Vitamin: B1

Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító

 

2 005 Ft

A hajdina (vagy pohánka) értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Számos kiváló beltartalmi értéke közül is kiemelendő 26%-os rosttartalma. A magas élelmi rost bevitel nemcsak az emésztési problémákkal küzdőknek és fogyni vágyóknak fontos, hanem kedvezően befolyásolja a koleszterin lebontást is.

940 Ft

Felhasználása köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

965 Ft

A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. 

470 Ft

A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. 

815 Ft
Nézet:
Sorrend: