Lisztek, őrlemények

Nézet:
Sorrend:

Naturbit barna rizsliszt

  • Gluténmentes liszt, 
  • tejmentes, 
  • cukormentes, 
  • laktózmentes, 
  • tojásmentes, 
  • fehérjeszegény, 
  • szójamentes. 


Felhasználható lepények, kenyerek, sütemények készítéséhez. Fél liter tejből, 2 tojásból, édesítővel és 4 evőkanál rizsliszttel kiváló puding készíthető.

595 Ft

A NATURBIT hajdinaliszt gluténmentes, így a gluténmentes étrendbe is beépíthető.

Ha valaki nem gluténérzékeny, de használná a hajdinalisztet, mint alapanyagot, akkor néhány tipp:

  • A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas.
  • Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni. A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének. Telítetlen zsírsav tartalma 77 %-kal több, mint a búzáé. Mivel a sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű, levegős kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza-, kukorica-, rizs- vagy árpaliszttel keverve.

 

Gluténérzékenyeknek:

Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas mindennapi táplálék lisztérzékenyek és gluténintoleranciások számára is.

800 Ft

Gluténmentes, paleolit diétában is használható.

A mandulalisztet keverhetjük a többi liszttel és így különleges ízélményt adhatunk gluténmentes süteményeinknek. Készítsen gluténmentes macaront!

A NATURBIT mandulaliszt garantáltan gluténmentes, mivel a Hunorganic Kft auditált gluténmentes üzeme csomagolja.

1 770 Ft

NATURBIT Psyllium rost őrlemény – útifű maghéj

A rostbevitel növelését olyan táplálékkiegészítők is segíthetik, mint a 91% rosttartalmú útifűmaghéj. Az egynyári bolhamag útifű nevű növény maghéjának őrleménye jelentős mértékben hozzájárul az emésztési folyamatok gyorsításához, segít megszabadulni a salakanyagoktól, valamint beindítja a fogyást.

Az útifűmaghéj segítségével könnyebbé tehetjük a pékáruink, süteményeink szerkezetét.

Felhasználási javaslat: pékáruk készítésekor 500g liszthez adjunk 20-25g Psyllium őrleményt és az előírt mennyiségen felül kb. 1dl folyadékot.

1 375 Ft
Nézet:
Sorrend: