A legfrissebb, első tavaszi szüretelésű és a cserje legtetején lévő tealevelekből készül. Így lesz jade zöld, karakteres, gazdag aromájú a matcha tea por.
Különlegesen földes ízvilága miatt a klasszikus elkészítésén felül tökéletes választás édes ízek mellé, sütik szórására, reggeli zabkásába, vagy akár matcha latte készítéséhez is.
Finom íze mellett számtalan hatása van, a stressztől kezdve a koncentrációnk növelése után az anyagcserénk gyorsításáig rengeteg érv van arra, hogy miért érdemes elkezdeni matcha teát fogyasztani!
Matcha tea elkészítése:
- 1-2 teáskanálnyi matcha port szitálj át, hogy csomómentes legyen
- Forró, de nem forrásban lévő öntsd fel ízlés szerint (jellemzően 60-80ml)
- Alaposan keverd fel, amíg "habos nem lesz"
- Fogyaszd el az elkészült matcha teát:)