Olaj

Nézet:
Sorrend:

Kedvenc natív bogáncsolajunkat a pórsáfrány magvaiból a gyengéd, hidegen préselt technológia felhasználásával állítjuk elő. Így nyeri el ez a becses olaj a jellegzetes, enyhén aromás ízét, ami csodálatosan illik nyers salátákhoz és meleg ételekhez egyaránt.

Enyhe aromájú, finom íz, hidegen préselt és finoman szűrt, krumplikhoz nélkülözhetetlen, telítetlen zsírsavakban gazdag.

 

2 170 Ft

A piemonti hagyományokból származó mogyoró a mogyorókedvelők szerint a világ legjobbjai közé tartozik. Különösen édes ízű.

  • 100% tiszta szerves mogyoróolaj
  • kizárólag Piemonti mogyoróból
  • natív


Igazi kulináris élmény nyers zöldségekhez és salátákhoz, köszönhetően az enyhe-diós íze miatt. De jól illik desszertekhez, süteményekhez és házi készítésű fagylalthoz.

 



3 170 Ft

Ökölógiai gazdálkodásból származik, összetétele 100%ban bio olívaolaj.

Az olíva titka

A legújabb vizsgálatok eredményei szerint az olívaolaj egyéb - telített zsírokban gazdag - zsírokat helyettesítve, számos egészségkárosító tényezőt kiküszöböl.

Az általunk fogyasztott zsír típusa, illetve étrendünk zsírsavösszetétele alapvető fontosságú egészségünk szempontjából. Mind a szilárd, mind a folyékony zsírok tartalmaznak bizonyos mennyiségű egyszeresen telítetlen, többszörösen telítetlen és telített zsírsavat.
A telített zsírsavak különösen veszélyesek egészségünkre, mivel megnövelik a vér "rossz" koleszterin szintjét. A "rossz" koleszterin, vagyis az LDL (kis sűrűségű lipoprotein) oxidációja az a folyamat, amelyet a szív- és érrendszeri megbetegedések és az arteriosclerosis fő okának tartanak.
Az olívaolaj telítetlen zsírsavai megvédik az érrendszert a meszesedéstől, megakadályozzák a zsírok lerakódását az erekben és erősítik az izomsejteket. Kifejezetten előnyös az érrendszeri megbetegedések, a trombózis és a magas vérnyomás megelőzésére.

Az olívaolaj nagy mennyiségű antioxidáns hatású természetes tápanyagot is tartalmaz (E-vitamin és polifenolok). Bizonyos jelek arra utalnak, hogy az olívaolaj, különösen az extra szűz olívaolaj használata képes csökkenteni a sejtek oxidációját és a "rossz" koleszterin szintjét, így segít megvédeni az emberi szervezetet a szabad gyököknek nevezett káros vegyületek hatásaitól.

A táplálkozáskutató szakemberek egyértelműen megállapították, hogy az olívaolaj fogyasztása kifejezetten előnyös az emberi szervezetre, ha legalább napi négy kanállal fogyasztanak belőle.

3 860 Ft

Ökológiai gazdálkodából származó termék.Összetevők: 100% tiszta lenolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Byodo natív lenolaj egy kimagasló minőségű étkezési olaj, mert gazdag a telítetlen zsírsavakban, mint pl. az Omega-3-Zsír-sav. Többszörösen telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek az ember számára.

A Byodo lenolaj kiváló minőssége a kíméletes hidegpréselésnek köszönhető, levegő és fényelezárása mellett. Egy különleges szűrési eljárás következtében, kiszűrjük a nemkívánatos természetes keserű anyagokat és így egy finoman aromatikus olajat kapunk.Közben minden fontos anyag megmarad. Felbontás után hűvös helyen tartandó!

Lenolaj: A lenmagból hidegen kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 4,5-23%-ban tartalmaz cisz-linolsavat és 25,8-58%-ban linolensavat. A linolsav (lenolajsav) jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen. 

1 555 Ft

Ökológiai gazdálkodából származó termék.Összetevők: 100% tiszta lenolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Byodo natív lenolaj egy kimagasló minőségű étkezési olaj, mert gazdag a telítetlen zsírsavakban, mint pl. az Omega-3-Zsír-sav. Többszörösen telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek az ember számára.

A Byodo lenolaj kiváló minőssége a kíméletes hidegpréselésnek köszönhető, levegő és fényelezárása mellett. Egy különleges szűrési eljárás következtében, kiszűrjük a nemkívánatos természetes keserű anyagokat és így egy finoman aromatikus olajat kapunk.Közben minden fontos anyag megmarad. Felbontás után hűvös helyen tartandó!

Lenolaj: A lenmagból hidegen kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 4,5-23%-ban tartalmaz cisz-linolsavat és 25,8-58%-ban linolensavat. A linolsav (lenolajsav) jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen.


2 730 Ft

A Byodo sütőolaj egy tiszta napraforgóolaj, melyet a High Oleic napraforgófajtából nyernek.

A magas olajsavtartalom miatt ez az olaj magas hőfokra hevíthető. Egy kíméletes gőzölés során kivonják a markáns ízanyagokat, és így érik el ezt a kellemesen enyhe és kiegyensúlyozott ízt.

A Byodo sütőolaj kiválóan alkalmas sütéshez ,frittőzbe, grillezéshez és sok más étel elkészítéséhez is.

Bio gazdálkodásból származik.

2 195 Ft

Kifejezetten sütésre alkalmas olivaolaj, ökológiai gazdálkodásból származó összetevők.

Az olivát kézzel szüretelik és hagyományos módon hidegen préselik. Egy kíméletes gőzölés során kivonjuk a markáns ízanyagokat, és így érjük el ezt a kellemesen enyhe és kiegyen-súlyozott ízt. A Byodo oliva sütőolaj kiválóan alkalmas sütéshez, frittőzbe, grillezéshez, és mediterrán étel elkészítéséhez.
Összetevők EBG-ból: 100% olivaolaj

Az olivát kézzel szüretelik és hagyományos módon hidegen préselik. Egy kíméletes gőzölés során kivonják a markáns ízanyagokat, és így érik el ezt a kellemesen enyhe és kiegyen-súlyozott ízt.
A Byodo oliva sütőolaj kiválóan alkalmas sütéshez, frittőzbe, grillezéshez, és mediterrán étel elkészítéséhez.

3 590 Ft

Premium osztrák, bio-tökmagolaj,első préselés, igazi különlegesség, ellenőrzött biotermék.

A nativ tökmagaolaj természetes termék, így különlegesen megőrzi kellemesen erőteljes dióízét.

Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki. A színe sötétbarnás vagy zöldes, íze kifejezetten aromás. A népi gyógyászatban húgyhólyag- és prosztatapanaszok esetén alkalmazzák. Férfiak, akik szeretnének megelőzni időskori bajokat, kezdjék el időben a tökmagolaj fogyasztását! Hasonló módon a hölgyek is sokat tehetnek a húgyhólyagjuk érdekében, megelőzve sok kellemetlenséget.

2 525 Ft

A 100%-os tökmagolaj a kiváló minőségű stájer pörkölt tökmagól készül. Az első sajtolással nyert olajat palackozás előtt megszűrik, így a természetes olaj megőrzi a friss magok ízét és intenzív zöld színét.

A tökmagolaj diós íze gazdagítja a vele készített leveseket, szószokat, nyerssalátákat és édességeket. 


A Byodo „bio tökmagolaj” egy tiszta olaj, ami magas minőségű tökmagokból készül. A sajtolással nyert olajat palackozás előtt csak megszűrik egy szűrőn. Így az értékes, természetes olaj íze a friss magok ízére hasonlít.
A tökmagolaj diós ízével gazdagítja a vele elkészített leveseket, szószokat, nyerssalátákat és édességeket.

 

4 720 Ft
Nézet:
Sorrend: