Liszt

Nézet:
Sorrend:

A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos.

A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges. Búzasikér felhasználása A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes veganatura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. 

490 Ft

A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos.

A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges. Búzasikér felhasználása A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes veganatura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. 

730 Ft


A csicseriborsót megőrölve és átszitálva készítjük a lisztet, amelyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.

Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát, paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban. Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform ízesítőhöz van kedvük,

390 Ft

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.

A zabból  készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret  miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva -  ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.

Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá Natura búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst).

Felhasználható fürdővízbe keverve: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.

A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.

730 Ft

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.

A zabból  készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret  miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva -  ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.

Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá Natura búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst).

Felhasználható fürdővízbe keverve: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.

A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.

435 Ft
Nézet:
Sorrend: