Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbb alapanyag.
Az önmagában is ízletes csemege minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára. Magjának kivonata az olívaolajon kívül a másik legtöbb színben pompázó olaj.
A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed ízű, különleges aromájú. Napérlelte szőlőszemekből, kíméletes eljárással, hideg sajtolással készül. A magokat összezúzzák, majd préselik. Tisztításához ülepítik és szűrik. Egyedi, érett szőlőre emlékeztető illatát főzésnél, sütésnél hosszú órák után is megőrzi.
Fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a salátáknak, szószoknak. A Nature Cookta Szőlőmagolaj kellemes illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló. Nagyon ízletes majonéz készíthető szőlőmagolajjal.
Felhasználásával a tészta állaga és textúrája nagyon könnyű lesz. Sokáig megőrzi a frissességét. A frissensültekhez, serpenyőben készült ételek sütéséhez is alkalmas ez a zöldes-aranyló olaj. Enyhén fanyar íze pácokhoz, dresszingekhez, marinádokhoz is kiváló.