Amarant

Nézet:
Sorrend:

A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret. Lisztje, kelt tésztában 5-10, egyéb esetekben 10-50%-ban helyettesítheti a búzalisztet.

Jó tudni! Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. Fehérjetartalma elég magas, és azon belül is kiemelkedően magas a szervezetben ténylegesen hasznosulni tudó rész aránya (%-ban kifejezve):

  • Amaránt 75% 
  • Tehéntej 72% 
  • Szója 68% 
  • Árpa 62% 
  • Búza 60% 
  • Földimogyoró 52% 
  • Kukorica 44%



1 025 Ft

A Bio amaránt mag kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.

Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Az amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: szívizom működés, elme frissentartása

1 020 Ft
Nézet:
Sorrend: