Gabonák

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.04.28-ig 10% kedvezménnyel

Tápióka gyöngy

 

A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.

A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.

Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.

A tápiókagyöngy a tápióka gumóból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Dél-Kelet Ázsiában kedvelt alapanyag, főleg desszertek és olyan különlegességekhez használják, mint a bubble tea.

1 055 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
945 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.04.01 - Vége: 2024.04.28
Akcióból hátralévő idő:

A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése ?olajos? és a Nahuatl chian szóból származik.

A chia magot szuperélelmiszerként, superfoodként is emlegetik, mert nagyon sok pozitív tulajdonsága van. A Chia mag Omega 3 zsírsavak, antioxidánsok, fehérjék, élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. Azték (vagy spanyol) zsályaként is emlegetik, mivel a zsályafélék családjába tartozik.
 

A Chia mag a természetben gluténmentes formában található, ezért gluténmentes diéta részeként is ajánlott.

Felhasználása

  • Készítsen tápanyagban gazdag ételeket, keverje joghurtba, pudingba, műzlibe, levesbe, szórja rá salátákra, használja bármilyen körethez, öntetekhez, süteményekhez. A Chia mag használatával az Ön étrendje is gazdagabb lesz Omega 3 zsírsavakkal, antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
  • Süsse kenyérbe vagy vásároljon Chia kenyeret és biztos lehet benne, hogy Ön és családja a lehető legtermészetesebb módon jut hozzá az értékes tápanyagokhoz, Omega 3 zsírsavakhoz és antioxidánsokhoz.
  • Pizza tésztához és süteményekhez egyaránt hozzáadható.



2 090 Ft

A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése ?olajos? és a Nahuatl chian szóból származik.

A chia magot szuperélelmiszerként, superfoodként is emlegetik, mert nagyon sok pozitív tulajdonsága van. A Chia mag Omega 3 zsírsavak, antioxidánsok, fehérjék, élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. Azték (vagy spanyol) zsályaként is emlegetik, mivel a zsályafélék családjába tartozik.
 

A Chia mag a természetben gluténmentes formában található, ezért gluténmentes diéta részeként is ajánlott.

Felhasználása

  • Készítsen tápanyagban gazdag ételeket, keverje joghurtba, pudingba, műzlibe, levesbe, szórja rá salátákra, használja bármilyen körethez, öntetekhez, süteményekhez. A Chia mag használatával az Ön étrendje is gazdagabb lesz Omega 3 zsírsavakkal, antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
  • Süsse kenyérbe vagy vásároljon Chia kenyeret és biztos lehet benne, hogy Ön és családja a lehető legtermészetesebb módon jut hozzá az értékes tápanyagokhoz, Omega 3 zsírsavakhoz és antioxidánsokhoz.
  • Pizza tésztához és süteményekhez egyaránt hozzáadható.



965 Ft

A fekete szezámmag (Sesamum indicum L) hasonló az ismertebb fehér szezámmaghoz.

A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább Nyugat és Közel Keleten használják, míg a fekete szezámmag a távol keleten népszerűbb. A fekete és a fehér szezámmag együtt is használhatók az ételek vonzó színfoltjaként. A szezámmag gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint számos előnyös egészségügyi hatásuk van.

A fekete szezámmag kb. 60%-kal több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.

A fekete szezámmagnak ízletesebb és erősebb aromája van, mint a fehér vagy barna szezámmagnak.
A pirított fekete szezámmagban felszabadulnak az értékes anyagok, valamint az íze is jellegzeteseb. Olajtartalma magas 40%-60% között van. A belőle készült olajnak jellegzetes íze van, gazdag antioxidánsokban, ami által hosszabb az eltarthatósági ideje. A magok is hosszú ideig eltarthatók és tovább ellenállnak az avasodásnak. Magas a fehérjetartalmuk is 35%-50% között van.

1 175 Ft

A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.

  • Laktózmentes
  • nem génmanipulált
  • Vegán


Felhasználása: felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban közkedvelt ízletes köretet készítenek belőle

Elkészítése: A bulgurt többszöri átmosás és leszűrés után 1,5x-es mennyiségű vízben megfőzzük.

820 Ft

Naturmind gluténmentes köles 500 g

A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert.

Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás.

Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és amelyik lúgos kémhatású.

Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.

710 Ft

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!

A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a zabhoz és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a zabban természetes formában megtalálható, a kásában is benne van.

Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Sűrítésre is használható.

710 Ft

Naturmind Instant Köles Kása Új Gluténmentes 300 g

A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
 
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
1 015 Ft

A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is.  Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.

A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a riszhez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a rizsben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz összetett szénhidrátokban gazdag, tápláló gabonát!

Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Sűrítésre is használható.

915 Ft

A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.

 

Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
 

Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be.
Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.

950 Ft

A quinoa egy dél-amerikai gabonaként felhasználható növény, az inkák a Magok Anyjának tartották.

Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza a növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.

 

Ásványi anyagok: magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, cink


Vitamin: B1, B2, B3, B6, C

 

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva.

 

 

1 495 Ft
Nézet:
Sorrend: