Rózsa

Nézet:
Sorrend:

A damaszkuszi rózsa (Rosa damascena) virágszirmaiból enfleurage-eljárással kinyert olaj nyugtató és antimikrobiális hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légutak gyulladásos megbetegedései, különböző bőrbántalmak, szájüreg gyulladásos folyamatai, szorongás.
  • Fontosabb felhasználási formái: aromalámpás párologtatás, masszázs- és fürdőolajok, szájvizek, ecsetelők, bőrápoló kozmetikai készítmények.
8 690 Ft

2%-os illóolaj tartalom bio jojóba olajban oldva


A költők és dalnokok által a „Virágok királynőjeként” oly sokszor magasztalt növény a rózsa, kétségkívül az egyik legnépszerűbb virág a nyugati világban, ahogyan a jázmin a távol keleti kultúrákban. Többféle illatadó változata is létezik. A legerősebb illattal rendelkező damaszkuszi rózsa a mi vidékünkön őshonos növény, de elterjedt egészen Perzsiáig, ahol az értékes illóolaját felfedezték és először kivonták. A legnagyobb termőterületei ma Iránban, Bulgáriában, Törökországban és Marokkóban találhatók.


Az erőteljes illatú, bokros növésű, tövises, rózsaszín virágú damaszkuszi rózsa a legpreferáltabb fajta a számos közül az illóolaj kivonásához. Függően a termőterület minőségétől, 3,000 és 5,000 kg közötti mennyiségű rózsasziromból lehet előállítani 1 kg illóolajat.

 

Karakter: Harmonizáló, megelevenítő, szívműködést szabályozó


Tulajdonságok

  • Harmonizáló hatás depresszió és bánat esetén
  • Kedélyjavító – segít túljutni a szomorúságon és belső szenvedésen
  • Relaxáló hatású, ha idegesnek érezzük magunkat vagy szívproblémáktól szenvedünk
  • Érzékiség fokozó érzéketlenség esetén
  • Görcsoldó – segít leküzdeni az idegességet, enyhíti a fejfájást
  • Gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású az irritált bőrre

 

Hatásmechanizmus

A rózsa az egyik legszélesebb felhasználási körrel rendelkező illóolaj. Azonban mind között a legfőbb jellemzője a lélekre gyakorolt harmonizáló hatása. A rózsa illóolaj ideális a mély gyászos állapotokon való túljutásra, bánatra és szenvedésre – olyan állapotokra, amelyek megkeményítik a szívet és megdermesztik az érzéseket akár éveken át. A rózsa antidepresszáns hatása jól ismert, erősíti a szív- és idegműködést és csodálatos hatású a bőrápolásban. Bázisolajokban hígítva jól alkalmazható gyulladt bőrterületek ápolására és nehezen gyógyuló sebek kezelésére is. Relaxáló tulajdonsága miatt kiválóan használható újszülöttek és az élet végén járók ápolásában egyaránt, ezért is hivatkoznak rá az aromaterapeuták az „átváltozások időszakának” illóolajaként.

A rózsa illóolaj lenyűgöző, virágos illata vidámságot, gátlásoktól mentes játékosságot és szerelmi varázslatot áraszt, teljesen átjárva a testünket és megérintve minket a szívünk mélyén. Eltűnik a depresszió, bánat és fájdalom és a legszomorúbb szív is azonnal felszabadul hatására a szenvedései alól. A rózsa ösztönzi szerelemi erőinket és felébreszti érzékeinket a szépség és érzékiség iránt. Kinyitja kapuinkat az érzékelés csaknem elfeledett világa felé, a világ felé, amely telve van értelemmel, gyengédséggel és szeretettel.

 

Illatharmónia

A rózsa jól harmonizál a jázminnal, levendulával és nerolival.

  • Nincs toxikus hatása, hígítva jól tolerálható.

 

 

 

7 970 Ft
Nézet:
Sorrend: