NetbioHónap

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

Szűrés

Cikkszám
Ár
750 Ft - 1 000 Ft
5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Hüvelyesek


Sorrend:

Biorganik Bio adzuki bab 500 g

Kis szemű, vörös színű babfajta. Jellegzetes ízű, könnyen emészthető. Rendkívül népszerű egész Kelet-Ázsiában és a Himalája vidékén.

Jó tudni: csíráztatásra is alkalmas

 
835 Ft
Biorganik Bio barnalencse 500 g

Bio minőségű lencse különlegesség.A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze lesz.

Felhasználása: hazánkban többnyire főzelékként, illetve levesként ismert, de egyaránt fogyasztható nyersen salátaként, párolva köretként, megfőzve különféle fogásokban.

Elkészítése: Bármilyen formában is készítjük el, ügyelni kell arra, hogy többször váltott, bő vízben mossuk. Célszerű a főzést megelőző este vízbe áztatni. 

 
845 Ft
Biorganik Bio csicseriborsó 500 g

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Egy éjszakás áztatás után 20-30 percig főzzük, majd ízletes arabos ételeket készíthetünk belőle. 
Napi táplálékunk 5-10 százalékát főtt hüvelyesek és tengeri zöldségek formájában fogyaszthatjuk el.
Rendszeres fogyasztásra legjobbak az apró szeműek: az azuki, a lencse és a csicseriborsó.

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra is alkalmas

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. 

 

 
750 Ft
Biorganik Bio mungóbab 500 g

A mungó bab Dél-Ázsából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Akár csíráztathatjuk is.

Felhasználása: leggyakrabban csíráztatáshoz használják, de természetesen megfőzve is fogyasztható

 
1 000 Ft
Biorganik Bio vöröslencse 500 g

Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.

Felhasználása: köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni:  nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

 
865 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés