A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.
Felhasználási javaslat: A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.
Gluténmentes, így a gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.
Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország