Bergamott

Nézet:
Sorrend:

A bergamottfa (Citrus bergamia, syn.: Citrus aurantium ssp. bergamia) éretlen v. érett terméséből többnyire préseléssel, vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert illóolaj nyugtató, fertőtlenítő, antimikrobiális, illetve dezodoráló hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: álmatlanság, szorongás, fokozott izgatottság, tartós stressz okozta rossz közérzet.
  • Fontosabb felhasználási formái: aromaterápiás fürdő- és masszázskészítmények, szaunaolajok, bőrápoló kozmetikai készítmények és aromalámpás párologtatás. 


Fontos!

  • A préseléssel előállított illóolajban jelenlévő bergaptén fototoxikus és fotokarcinogén hatású vegyület, ezért kozmetikai készítményekben legfeljebb 0,4% lehet a bergamottolaj mennyisége. 
  • A bergamottolaj vagy a bergamottolajat tartalmazó kozmetikumok használatát követő 12 órán belül kerülendő a napozás, a szoláriumozás és a napfényben történő síelés.
2 020 Ft

A harmonikusan összeállított illóolajok elegye, melynek minden egyes komponense egyedül is képes távol tartani a szúnyogokat. A citromolajjal támogatott eukaliptusz illóolaj, a mentalevél üde illóolaja és muskátli fő komponenseként ismert geránium együttese hatékonyan fokozza az egyes komponensek hatását, miközben a narancs és a bergamot illóolaj kissé édesíti a kompozíciót.

1 450 Ft

A növény
A bergamott fa, amely kb. 5 méter magas, valószínűleg a citrom, a lime és a keserűnarancs keresztezéséből jött létre. A kerektől a körte alakú gyümölcsök aranysárga színben ragyognak az érés során édes-gyümölcsös illatot árasztva magukból.


Karakter 
Kiegyenlítő, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, antidepresszáns


Tulajdonságok
Kiegyenlítő hatás depresszió és szorongás esetén Nyugtató – az ideges feszültség oldására Energetizáló – stressz enyhítésére Gyulladáscsökkentő hatás torokfájás esetén Görcsoldó hatás hasfájás esetén

3 115 Ft
Nézet:
Sorrend: