paradicsomos cukkínis szendvicskrém
Nem tellett ki a spárga ültetvényünk termőképes ideje sem és a főzőasszonyok, mesterek "Végy egy kanál..., egy csipet..." alap biotermékei mellé, ahhoz, hogy minél több asztalt tudjunk bio élelmiszerekkel terítettni, új stratégiai élelmiszercsapatot: a szendvicskrémeinket kellett megalkotni.A monotermékek után óriási kihívást jelentett az "azonnal, de finom is és tartalmas is legyen" élelmiszerkategória elkészítése. A filmművészet egyik nagy közönségsikere a "Hét mesterlövész" programját mi eljuttattuk a "hét vega" alapú termékünkkel a "hét találatig". A napraforgó alapú szendvicskrémünkre valóban találó lehetne a "Nyugodt Bertát megkóstolni és meghalni" gondolat. Az ízek szinte hibátlan illesztésű túráján túl életre szóló élményt jelentett nekünk szerzőknek a névadásban rejlő stilizálási bravúrkodás: lásd: Pad Li Jean Berta.
Mégis, ha szerzőként ajánlhatnánk, akkor e szerint:
- Kukorica Berta: a numizmatáknak
- Pad Li Jean Berta: a művészeknek
- Zöldbab Berta: a versenyzőknek
- Zöldborsó Berta: a filatelistáknak
- Szilaj Berta: a táncosoknak
- Nyugodt Berta: a sakkozóknak
- Brock Oli Berta: a hypotóniásoknak