Csicseriborsó

Nézet:
Sorrend:
-6%
Raktárkészlet:
1 db

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Egy éjszakás áztatás után 20-30 percig főzzük, majd ízletes arabos ételeket készíthetünk belőle. 
Napi táplálékunk 5-10 százalékát főtt hüvelyesek és tengeri zöldségek formájában fogyaszthatjuk el.
Rendszeres fogyasztásra legjobbak az apró szeműek: az azuki, a lencse és a csicseriborsó.

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra is alkalmas

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. 

 

790 Ft
745 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2020.05.15 - A készlet erejéig!
-6%
Raktárkészlet:
3 db

A csicseriborsó jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe kiválóan beilleszthető.

A csicseriborsó felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket készítenek belőle.



570 Ft
535 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2020.05.21 - A készlet erejéig!
ÚJ

Magas fehérjetartalma pótolja a hús szerepét, nem mellesleg a könnyebb emészthetőséget is segíti. Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel csökkenti a koleszterin szintet és alacsony glikémiás indexe miatt sokáig táplál, ezáltal csökkenti az éhségérzetet.

A külleme miatt, a népnyelvben bagolyborsóként elhíresült barnás szemek, ízben kicsit dióra hasonlítanak, édeskések és nagyon sokoldalúan felhasználhatók. Ehetjük önmagában, salátákba keverve, levesben vagy köretként.

 

345 Ft

A Bio csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.

Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.

Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatása: vér koleszterinszint csökkentés, székrekedés megelőzése


1 155 Ft

A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.

Egészséges, így a reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása. Dióra hasonlítható ízével változatossá tehetjük vele étrendünket.

Főzelékként, salátákhoz, ragukhoz kiváló és levest is készítenek belőle. Népszerű a csicseriborsókrém, az úgynevezett humusz is.Miután megmostuk legalább 8-10 órán át áztatni kell. Így csökkenni fog a főzési ideje.A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is.

Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a hús, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján.

475 Ft
Nézet:
Sorrend: