Liszt

Nézet:
Sorrend:

A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos.

A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges. Búzasikér felhasználása A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes veganatura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. 

980 Ft

A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos.

A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges. Búzasikér felhasználása A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes veganatura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. 

1 730 Ft


A csicseriborsót megőrölve és átszitálva készítjük a lisztet, amelyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.

Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát, paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban. Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform ízesítőhöz van kedvük,

575 Ft

Lepényként nem kell ropogósra sütni, mert akkor hamar kiszárad, lévén, hogy max. egy ujjnyi vastag. Élesztővel is elkészíthető kelesztett kenyér formájában. Az EZÉKIEL kenyér búzamentes változata a ZABKENYÉR lisztkeverék.

Felhasználási javaslat: Vízzel, tengeri sóval, olívaolajjal sűrűre kikeverjük, tepsiben vagy kontaktgrillsütőben megsütjük.

790 Ft

A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek a szervezet számára ideális arányban vannak jelen. Megóvnak a szív és érrendszeri problémáktól, védik az érfalakat és kímélik a szívet.

470 Ft

Teljesőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.

Alkalmazása megegyezik a hagyományos búzadara felhasználásával. Ideális rost tartalmú, más hasonló termékeknél könnyebben felhasználható.

590 Ft

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.

A zabból  készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret  miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva -  ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.

Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá Natura búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst).

Felhasználható fürdővízbe keverve: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.

A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.

1 280 Ft

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.

A zabból  készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret  miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva -  ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.

Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá Natura búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst).

Felhasználható fürdővízbe keverve: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.

A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.

725 Ft
Nézet:
Sorrend: