Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.
A zabból készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva - ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele.
Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá Natura búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst).
Felhasználható fürdővízbe keverve: a vízcsap alá tartott zokniban néhány evőkanálnyi zablisztet áztatunk és ebben a fürdővízben megfürödve, utána a "zoknival" a bőrt bedörzsöljük, hogy puha és selymes legyen.
A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.