Olajok

Nézet:
Sorrend:

Ez az apró mag méltán érdemelte ki a magok királynője címet az idők során.

A modern táplálkozásban is pótolhatatlan nyersanyag kivételes tulajdonságait és sokrétű felhasználását érdemes megismerni, és étrendjébe beépíteni.

A Nature Cookta Lenmagolaj enyhén kesernyés ízű, sötétsárga színű. Kiváló minőségű alapanyag, mely az olajok közül a legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalommal rendelkezik. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák, végül szűrik.

Az egyik legértékesebb növényi olajok egyike, ipari felhasználása mellett legalább olyan fontos az étkezésben betöltött szerepe.

A Nature Cookta Lenmagolaj egyaránt ajánlott zöldségekhez, lepényekhez, hidegkonyhai készítményekhez. Salátaöntethez elegyítsük édeskés ízű ecettel. Rukkolával, mángolddal, karfiollal, brokkolival készült saláták remek összetevője. Turmixok, smoothie-maker receptek elkészítéséhez is ezt az olajat használjuk. Gyümölcskenyér vagy a karácsonyi fatörzs szelet is sokkal ízletesebb lesz a Nature Cookta Lenmagolajjal.


1 770 Ft

Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák.

A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti.
A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák.

A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük.

A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal
ízesített halat mákolajjal is meglocsolja.

A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik.
Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.


2 170 Ft

A mediterrán térségből származó kultúrnövény nem csak népies elnevezéseivel hívja fel magára a figyelmet. A lágyszárú növény bíborszínű virága, márványos levele csupán egy-egy különlegessége ennek a tarkabogáncsnak.

A Nature Cookta Máriatövismag-olaj hideg préseléssel készített minőségi, konyhai alapanyag. Az ínyenc csemegék utánozhatatlan összetevője. Elsősorban a reggelik készítéséhez ajánlott: szendvicskrémekhez, öntetekhez, pástétomokhoz.

A Nature Cookta Máriatövismag-olaj minőségi termék. Önmagában is fogyasztható, leginkább szendvicskrémekhez, pástétomokhoz ajánljuk. Nem csak a reggelikhez, de a készételekhez adva is fenomenális. Tehetünk belőle salátákhoz. Önteteinket is ízesíthetjük máriatövismag olajjal, valamint hideg tálak készítésénél is nagy hasznát vehetjük.


1 535 Ft

Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbb alapanyag.

Az önmagában is ízletes csemege minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára. Magjának kivonata az olívaolajon kívül a másik legtöbb színben pompázó olaj.

A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed ízű, különleges aromájú. Napérlelte szőlőszemekből, kíméletes eljárással, hideg sajtolással készül. A magokat összezúzzák, majd préselik. Tisztításához ülepítik és szűrik. Egyedi, érett szőlőre emlékeztető illatát főzésnél, sütésnél hosszú órák után is megőrzi.

Fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a salátáknak, szószoknak. A Nature Cookta Szőlőmagolaj kellemes illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló. Nagyon ízletes majonéz készíthető szőlőmagolajjal.

Felhasználásával a tészta állaga és textúrája nagyon könnyű lesz. Sokáig megőrzi a frissességét. A frissensültekhez, serpenyőben készült ételek sütéséhez is alkalmas ez a zöldes-aranyló olaj. Enyhén fanyar íze pácokhoz, dresszingekhez, marinádokhoz is kiváló.

2 965 Ft

A Nature Cookta VCO (Virgin Coconut Oil) Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj, mely az első sajtolás eredménye.

A magyarországi gyártású termék szilárd állapotban fehér színű, folyékonyan pedig áttetsző. A kókuszolajnak enyhén kókuszos íze és fantasztikus kókuszillata van.

A Nature Cookta VCO Kókuszolaj fontos konyhai alapanyag, mellyel számos modern étrend kiegészíthető. Sokoldalúan alkalmazható, bátran süthetünk, főzhetünk is vele. A szűz kókuszolaj sok ázsiai currys étel alapja.

Kissé édeskés íze miatt legfőképpen süteményekhez, péksüteményekhez ajánlott, felhasználásával a kókusz íze jobban érvényesül az ételekben. Sokan fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is.

Magyarországi gyártású termék.

1 910 Ft
Nézet:
Sorrend: