Sütés, főzés

Nézet:
Sorrend:

Paleolit Amaránt Pattogatott 200 g

Egyedülállóan komplex beltartalmú, magas kalcium-, magnézium- és vastartalmú pattogatott amarántmag.

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Ez nemcsak a vegetáriánusok számára lehet érdekes, akiknek szervezetük vashoz juttatása táplálkozásuk egyik Achilles-pontja, hanem a világ lakosságának 20%-át kitevő valamennyi vashiányosnak.

Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer. Az amaránt magnéziumtartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.

Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is elérhető.

1 175 Ft

Paleolit Étkezési Zselatin /marha/ 1000 g

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

  • leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
  • gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
  • a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.
  • hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)
  • egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák
  • kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg
  • lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik
  • szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad
  • tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

7 870 Ft

Paleolit Étkezési Zselatin /marha/ 250 g

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

  • leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
  • gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
  • a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.
  • hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)
  • egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák
  • kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg
  • lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik
  • szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad
  • tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

2 130 Ft

Paleolit Étkezési Zselatin /marha/ 50 g

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

  • leggyakrabban fagylaltokbanlekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
  • gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
  • a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.
  • hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)
  • egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák
  • kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg
  • lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik
  • szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad
  • tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

465 Ft

Paleolit Étkezési Zselatin /sertés/ 250 g

Közepes bloomszámú sertésbőr zselatin (180 bloom, 8 mesh). 

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

  • leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
  • gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
  • a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.
  • hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)
  • egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák
  • kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg
  • lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik
  • szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad
  • tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

1 900 Ft

Paleolit Tápiókagyöngy 500 g

A tápiókagyöngy tápióka gumóból készül. Főleg desszertek készítéséhez használják. Gyorsan elkészíthető.

A tápióka főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet. Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott. Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék.

Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős. Nátriumban szegény.

A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Laktózt sem tartalmaz, így laktóz- és tejmentes diétában is alkalmazható.

1 350 Ft
Nézet:
Sorrend: