Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.
A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.
Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani.
Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen.
Vitaminok és ásványi anyagok:
- A-vitamin
- B1-vitamin
- B2-vitamin
- B3-vitamin
- C-vitamin
- E-vitamin
- kálium
- kalcium
- magnézium
- réz
- cink
Jótékony hatásai:
- segíti szerveink egészséges működését,
- növeli energiaszintünket, libidónkat,
- állóképességünket
- hozzájárul az egészséges alváshoz,
- az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
- gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás
- frissíti a testet és az elmét is