Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.
A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.
Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.
Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.
Vitaminok és ásványi anyagok:
- A-vitamin
- B1-vitamin
- B2-vitamin
- B3-vitamin
- C-vitamin
- E-vitamin
- cink
- kálium
- kalcium
- magnézium
- réz
- cink
Jótékony hatásai:
- segíti szerveink egészséges működését,
- növeli energiaszintünket, libidónkat,
- állóképességünket
- hozzájárul az egészséges alváshoz,
- az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
- gyulladáscsökkentő és
- fájdalomcsillapító hatás
- frissíti a testet és az elmét is