Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt
Elkészítési javaslat:
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
| Átlagos tápérték 100 g lisztkeve- rékben: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke: | 1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke: |
Energia: | 1335 kJ | 713 kJ | 729 kJ | 556 kJ |
Energia: | 320 kcal | 171 kcal | 174 kcal | 133 kcal |
Zsír: | 3,1 g | 1,7 g | 1,6 g | 1,3 g |
-amelyből telített zsírsvak: | 0,7 g | 0,4 g | 0,4 g | 0,3 g |
Szénhidrát: | 49 g | 26 g | 27 g | 20 g |
-amelyből cukrok: | 0,8 g | 0,4 g | 0,4 g | 0,3 g |
Rost: | 24 g | 13 g | 13 g | 10 g |
Fehérje: | 13 g | 6,9 g | 7,1 g | 5,4 g |
Só: | 0,07 g | 1 g | 1,1 g | 0,8 g |
Hozzáadott cukrott nemtartalmaz. Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
*30 %-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes lisztkeverékekhez képest.