Az egészséges emberek számára a K2-vitamin beszerzése nem okoz problémát, mivel az emésztőrendszerben élő baktériumok állítják elő bőséges mennyiségben. Mindazonáltal a kor előrehaladtával és az emésztőrendszer állapotának függvényében a termelés csökkenhet, sőt egyetlen antibiotikumos kezelés hatására teljesen meg is szűnhet. A 18. században a várandós anyáknak kellett kötelezően K-vitamint fogyasztania, mert ettől vártak egészséges újszülötteket. Manapság is rendszeresen eszik a japán emberek, mivel a hosszú élet egyik összetevőjeként tartják számon.
Miért szükséges napi rendszerességgel K-vitamint fogyasztania?
A K2-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában, illetve a normál véralvadásban.
A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához-hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
A Kalcium hozzájárul a normál izomműködéshez, és a normál csontozat fenntartásához.