Összetevők: teljes rizsliszt*, kukoricakeményítő*, rizsliszt*, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát,savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő*), sűrítő: guarmag liszt*, quinoa-kovász por* (teljes quinoa liszt*, rizsliszt*, indító kultúrák), tengeri só, élesztő, nyers nádcukor*
sűrítő: Xanthan
*ellenőrzött biogazdálkodásból
Kiszerelés: 350 g
Elkészítési javaslat:
- 1. vizet és olajat adunk hozzá: az elektromos sütő 225°C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 °C). A tasak tartalmát egy tálba öntjük, majd 250ml langyos vizet és 2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá.
- 2. gyúrni: az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb a megszokottnál ami megkívánt, így a kész tészta szaftos marad belül.
- 3. nyújtás: egy tepsit (ca. 35x30cm) vagy két kerek tortaformárt (kb. 28 cm?) olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk.
- 4. rátét, fűszerezés, olajozás: a tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Izlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet para-dicsomketchupot, -szószt, -szalszát vagy paszírozott paradicsomot használni.
- 5. sütés: a sütőben a középcső szinten kb.15-20 percig sütjük. (elektromos sütő 225°C-ra előmelegítve, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverősben 190 °C)
Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g) és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.