A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert. A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10?15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből lehántással, majd őrléssel készítik a fahéj néven ismert fűszert. Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény.
Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van.
Vizsgálatokkal is igazolt hatásai:
a fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani.
Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
Kapszulánként 375 mg hatóanyagot tartalmaz.