A paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követőinek éppen úgy hasznos alapanyaga a szőlőmag finom-őrlemény, mint a sportolóknak. Legfőbb ismérve/sajátossága, hogy egy átlagos szőlőmaglisztnél is finomabb szemcsés liszt.
A Nature Cookta Szőlőmag finom-őrleményt különleges eljárással készítik. Vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután lisztté őrlik az így kapott, olajtalanított pelletet.
A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmag-finom őrleményt használhatjuk sütésnél. Kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget használjunk.
Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A müzlik, italok kiváló kiegészítő alapanyaga.
Készíthetünk belőle kenyereket, péksüteményeket egyaránt. Minden olyan ételnél felhasználhatja, amelynek ízvilágához a szőlőmag aromáját el tudja képzelni.