Az egyik legsokoldalúbban felhasználható növényt, a bambuszt a konyhaművészet is felfedezte magának. A liszt állagú alapanyag egyedülálló, újító komponense az ízletes fogásoknak, mely jól beilleszthető a modern étrendekbe is.
A 100%-ban növényi rostot a bambusz szárából nyerik.
Speciális ételek összetevőjeként olyan feladatokat lát el, amelyek az emberi testet igyekeznek a legjobb formában tartani.
- A bambuszrost duzzasztóképessége miatt vizet szív magába, ezért a tészták készítésénél térfogatnövelő hatású; állagukat lággyá, omlóssá varázsolja.
- A húsok sütése közben kevesebb zsír felszívódását teszi lehetővé.
- Nem csak lazítja és javítja az aprósütemények és péksütemények textúráját és ízét, hanem az eltarthatósági idejét is meghosszabbítja.
- Alkalmazásával az elkészült ételek szeletelése is könnyebbé válik, a pékáruk kérge pedig kifogástalan minőségűvé.
A nap bármely szakaszának étkezésébe illeszthető: legyen szó főzelékek sűrítéséről, vagy kakaós csiga sütéséről.
A bambuszrost használata kényelmes módja annak, hogy hogyan pótoljuk vagy egészítsük ki a napi rostszükségletünket.