Összetevők: növényi zsírpor (glükóz, teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír(kókusz), emulgeálószer: E 471, E472a, tejfehérje, stabilizálószer: E 340ii) édesítőszer: eritit, xilit, maltit, steviol-glikozidok, emulgelószer: E 473, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő: szentjánoskenyérmagliszt, alginát keverék (stabilizálószer: E 339, E 450, E 401, E 516, cukor) tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros tejpor, tejsavópor, zselatin, aromák, színezék: carminvörös, béta karotin, lutein, só
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia: 1777 kj/428 kcal
- zsír: 29,8 g - amelyből telített zsírsavak: 16,8 g
- szénhidrát: 59,4 g* - amelyből cukrok: 8,2 g
- poliolok: 37,9 g
- rost: 4,4 g
- fehérje: 3,3 g
- só: 0,07 g
*A szénhidrát tartalomból 16,1 g nem felszívódó szénhidrát.
Kiszerelés: 250 g
Fontos! Allergén: Tej
Felhasználás: Hozzávalók: 70 g fagyipor + 2 dl tej. A tejet egy tálba öntjük majd hozzáadjuk a fagylaltport. Kézi mixerrel először alacsonyabb majd magasabb fordulatszámon felverjük krémes állag eléréséig. Ezután a masszát poharakba adagoljuk majd fagyasztóban kifagyasztjuk.