Összetevők: pálmaolaj, édesítőszer: eryhtritol, xylitol, sucralose, sűrítőanyag: módosítottkeményítő, szentjánoskenyérmagliszt, cmc, tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros- és sovány tejpor,citrompor (2%), étkezési sav: citromsav, aromák, kristályvanillin, emulgeálószer: zsírsavak poliglicerolészterei, zsírsavak- mono és dligliceridjei
Átlagos tápérték 100g termékben:
- energia: 304 Kcal/ 1278 KJ
- fehérje: 11,9g
- szénhidrát: 59,5 g ebből poliol: 28,7g, ebből nem felszívódó: 13,9 g
- zsír: 10,7g
Kiszerelés: 250 g
Használata fagyihoz: 2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk és hozzáadunk 70g fagylaltport. Kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton keverjük, kb 3 percig, a krémes állag eléréséig. A masszát poharakba töltjük és mélyhűtőben a kívánt állagra fagyasztjuk. Fagylaltgépben is elkészíthetjük.
Használata parféhoz: Az előző pontban leírtak alapján elkészítjük a fagylaltmasszát, amit piskótalapok közé töltünk és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük, utána fogyasztható.
Shake készítés: Összekeverünk 2 dl hideg tejet 60 g shakeporral. Krémes állagúra keverjük, utána fogyasztható. Tehetünk bele 2 db jégkockát, így még hűsítőbb shake-et kapunk.