Az új Deto Andrea Milano ecet csak organikus, szűretlen, pasztőrözetlen összetevőket használ. Az ecet egészséges tulajdonságai miatt ideális összetevőként használható öntetekhez, gyógyteákhoz vagy vízben hígítva.
A DETO egy új, ecet alapú termékcsalád, amely hasznos a test egyensúlyának helyreállításához, egyedülálló ízzel, Olaszországban készült és 100% -ban organikus. A Deto hozzájárul a napi egyensúlyhoz, italok alapjául szolgálhat (tökéletes választás a szomjúság csillapítására, ásványi sók pótlására a mindennapokban vagy sportolásnál), gyógyteák készítéséhez, vagy használható fűszerként könnyű és ízletes ételekhez. Egy palack több, mint 100 pohár üdítő, frissítő elkészítéséhez elegendő.
Az anyaecet egy hasznos baktériumokból álló kultúra, ami az ecet biológiai erjesztése során keletkezik. Az erjesztés során keletkező ?anyának? köszönhető a bio, szűretlen almaecet egészségre gyakorolt élettani hatása. Ezzel szemben a kémiai úton előállított ecet nem hordozza magában a nyers, bio, szűretlen almaecet előnyeit, mint ahogyan a feldolgozott, porított ecetgranulátumban is csak nyomokban maradnak meg az élettanilag hasznos összetevők.
Nem tipikus alapanyaga a magyar konyhának, néhány évtizeddel ezelőttig Olaszországon kívül nem is igen ismerték, mára mégis népszerűvé nőtte ki magát. A balzsamecet az olaszországi Modena városához és a szomszédos Reggio Emiliához kötődik. Ehhez a fajta ecethez a szőlőt ? hagyományosan egy fehér fajtát, a Trebbianót ? kézzel szüretelik, és a lehető legkésőbb, hogy édes legyen. A mustot sűrűre forralják, majd fahordókba töltik. A színe sötétbarna, majdnem fekete, az ecet sűrű és fényes, jellegzetes illata és enyhén édeskés íze van. Kellemes ízű salátaönteteket, pácokat, szószokat készíthetünk belőle, és nemcsak zöldségekhez, de gyümölcsökhöz, például eperhez is kitűnően illik. A balzsamecetben található C-vitamin erősíti a szervezetünket, hatékonyabbá teszi az immunrendszerünk működését és a bőrünk egészségét is segít megőrizni. A balzsamecet savassága stimulálhatja a gyomor működését, így hatékonyabbá teheti az emésztést.
A bio modenai balzsamecetet tölgyfahordóban érlelik, nem szűrik, nem pasztőrözik, természetes módon állítják elő. Fogyasztható hagyományos italként, vagy keverhető extra szűz olívaolajjal és rozmaringgal, zöldségekkel.
- Bio
- Szűretlen
- Pasztörizálatlan
- Gluténmentes
- Halal