Tartozékok: 1 db fedél, 3 db magtál, piros vízlevezető szifonok, 1 db vízgyűjtő tál (átmérő: 21 cm, teljes magasság: 15cm)
Kiszerelés: 1 db.
Használati utasítás:
- Előkészítés: öblítsük át a csíráztatót hideg vízzel, majd helyezzük vízszintes felületre, világos, meleg helyre. Közvetlen napfény azonban ne érje.
- Átmosás: a csíráztatás megkezdése előtt alaposan mossuk át a magokat folyóvíz alatt.
- Vetés: a magokat helyezzük a csíráztató tálba. Az egyes szinteket úgy rakjuk egymásra, hogy a piros szifonok NE egymás fölé kerüljenek.
- Víz hozzáadása: engedjünk a legfelső tálba vizet addig, amíg a szifont ellepi (min. 0,5 l) és a víz tovább csurog az alatta levő magtálba. A következő tálak így automatikus megtelnek vízzel. Minden szinten visszamard egy kis adag víz, ami a csíráztatáshoz a megfelelő nedvességet biztosítja. Ha a víz teljesen átfolyt a csíráztatón, öntsük ki azt a mennyiséget, ami a vízgyűjtő tálban van, majd csak annyi friss vizet engedjünk bele, ami épphogy elfedi az alját.
- Fogyasztás: 3-7 nappal később a friss és ropogós csírákat fogyaszthatjuk.
- Tisztítás: a csíráztatás során használt minden tárgyat és eszközt (csíráztató tál, szűrő, kanál, stb.) alaposan el kell mosni, illetve javasolt gyümölcsecettel és puha kefével kitisztítani. A tál mosogatógépben mosható, de annak használata után javasolt átmosni folyóvíz alatt.
Nyálkás magvak, mint pl. zsázsa és rukkola esetén a csírázás beindulása után a magokat már csak spricceljük vízzel.
Fontos! Fogyasztás előtt mindig mossuk meg a csírákat. Hűtőszekrényben tárolva, 2-3 napon belül fogyasztható.