Tápanyag táblázat (100 ml termékre vonatkoztatva):
Energiatartalom: 34 000 Kj (830 kcal)
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g
Zsír: 92 g
Telített zsírsav: 10 g
Egyszeresen telítetlen: 14 g
Többszörösen telítetlen: 68 g
Koleszterin: 0 mg
Hidegen sajtolt olaj használata és készítése: Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával. Egészségünk megőrzésében és a megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet játszanak a hidegen sajtolt növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavak és vitaminoknak (A, D, E, F, B17) köszönhetően.
Mindezek figyelembe vételével fejlesztették ki a különleges SOLIO hidegen sajtolt ét-és salátaolaj családot, melynek segítségével mindenki könnyen és gyorsan ízletes ételeket készíthet. A termék nem minősülnek gyógyszernek, de gyógyhatásaik sok esetben tapasztalhatók.
Mihez és hogyan érdemes fogyasztani? Az olajok az élelmiszerek lényeges összetevői közé tartoznak, fogyasztásuk ősidők óta ismert. Bizonyos mennyiségű zsiradékra az emberi szervezetnek feltétlen szüksége van, illetve nélkülözhetetlen az egészség megőrzése érdekében.
A kívánatosnál lényegesen több zsiradék fogyasztása azonban elhízáshoz, anyagcsere-, szív- és keringési, valamint daganatos betegségekhez, ízületi panaszokhoz vezethet. Ezért javasoljuk a kevesebb mennyiségű, de minőségi olajak rendszeres fogyasztását, maximum napi 2-3 evőkanálnyi mennyiségben. A kívánt hatás elérése érdekében több fajtát egymással keverve is használhatunk.
Fogyasztható önmagában, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagymagranulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szedvicskrémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.
A gyártási technológiáról: A magok nagy része héjuktól megtisztítva tiszta magbélként kerülnek feldolgozásra. Ezáltal a kinyert olaj nagy tisztaságú, mellékíz mentes, a magra jellemző ízű és illatú. A hidegsajtolásos eljárás során a magokból nagynyomáson működő csigapréssel, majd ülepítéssel, szűréssel nyerik ki a bioaktív anyagokban gazdag étkezésre is alkalmas olajat. Így a benne lévő vitaminok sértetlenül maradnak.
A présekből kifolyó olaj zárt, rozsdamentes tárolótartályba kerül, és zárt, rozsdamentes rendszerben halad tovább. A zárt rendszer biztosítja az esetleges külső szennyeződések kiküszöbölését. A megfelelően előválogatott magok és a kipréselt olaj kétszeri mechanikus szűrése biztosítja a kiváló minőséget. A kész olajat fénytől és levegőtől elzártan tárolják a szükség szerinti kiszerelésig.
A gyártási folyamatban nem használnak fel semmiféle vegyszert, adalék- és színezőanyagot, így a gyártott olajok a magban levő természetes formájukat teljes mértékben megőrzik.
Kiszerelés: 200 ml