Tartozékok: 1 db fedél, 1 db szűrő, 1 db vízfelfogó tálca (átmérő: 15 cm)
Kiszerelés: 1 db.
Használati utasítás:
- Előkészítés: öblítsük át a csíráztatót hideg vízzel, majd helyezzük vízszintes felületre, világos, meleg helyre. Közvetlen napfény azonban ne érje.
- Átmosás: a csíráztatás megkezdése előtt alaposan mossuk át a magokat folyóvíz alatt.
- Vetés: a vízfelfogó tálkába öntsünk 1 cm magasan vizet. A magokat helyezzük vékony rétegben a szűrőre.
- Víz hozzáadása: szűrőt a magokkal együtt 2-3x mártsuk be friss vízbe, hogy azok jól átitatódjanak. A szűrőt helyezzük vissza a tálkába. A magoknak nem szabad vízben állniuk. 5 mm-nyi víz maradjon a tálka alján, hogy a csíráztatáshoz az optimális nedvességet biztosítsuk.
- Fogyasztás: 3-7 nappal később a friss és ropogós csírákat fogyaszthatjuk.
- Tisztítás: a csíráztatás során használt minden tárgyat és eszközt (csíráztató tál, szűrő, kanál, stb.) alaposan el kell mosni, illetve javasolt gyümölcsecettel és puha kefével kitisztítani. A tál mosogatógépben mosható, de annak használata után javasolt átmosni folyóvíz alatt.
- Nyálkás magvak, mint pl. zsázsa és rukkola esetén a csírázás beindulása után a magokat már csak spricceljük vízzel.
Fontos! Fogyasztás előtt mindig mossuk meg a csírákat. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolható.