Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület köznapi neve.
A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést a német gyártású Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütés során felhasználják.
A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.
Élénk színüket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.