Bio őrölt édes-nemes paprika

...kedvet ad az élethez! Az inkák ezt használták fizetőeszközként. Az enyhe ínyenceknek! Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.


Ínyenc tipp: Elősütés után a zsíradékhoz adni és alacsony hőfokon összesütni.

1 805 Ft

Egy ökölszabály szerint: minél intenzívebb a piros szín, annál enyhébb a paprika. Ennél a fűszeres változatnál az ízlelőbimbóink különösen pirosnak látják.

Gyümölcsös fűszerességet adhat chutney-khoz, pestókhoz, kenőcsökhöz vagy curry ételekhez.

De vigyázat: forró olajban kissé keserűvé válik.

1 800 Ft

A gyümölcsös édes paprika a tölgyfa fűszeres füstjével minden olyan ételt feldob, amelyhez egy kis extra kell.

Olajba keverve ideális pác zöldséghez vagy húshoz. Elkészítésekor egy kis érzékenységre van szükség, mivel a paprika könnyen megég.

Ezért jobb, ha nem sütjük túl forrón, vagy nyílt lángon grillezzük. 

2 160 Ft

A petrezselyem talán az egyik leggyakrabban használt és legnépszerűbb fűszernövény a Közép-európai konyhákban.

Halételekhez, tojáshoz, borgonyához és más zöldséhgekhez levesekhez és salátákhoz is egyaránt passzol.

1 680 Ft

Ez a piramis alakú tengeri só ízt és élességet kölcsönöz az ételeknek. A különleges forma a sósav lassú melegítésével jön létre. Ezáltal fokozatosan ropogós kristályok alakulnak ki.

Vigyázat: A piramis só nagyon gyorsan elolvad a nyelven, ezért főzés után célszerű befejező sóként használni. 

Szórja a kristályokat takarékosan salátákra, szendvicsekre és tálakra.

2 160 Ft

Ne tévesszen meg a kömény. Az egzotikus névrokon zavarba ejtően hasonlít a helyi köményhez, de a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz az ízét tekintve.

A kömény a hazai konyha helyett az arab falafelt, az indiai curryt és az afrikai pörkölteket ízesíti.

2 525 Ft

Aligha létezik keleti keverék kömény nélkül. A curryt, a lapos kenyereket és a tandoori csirkét pedig már el sem tudjuk képzelni a fűszerezése nélkül. Szerencsére nem is kell! 

2 525 Ft

A feketeborssal kapcsolatban nem álló, a szömörcefélék családjához tartozó fűszer.

Lágy íze jól passzol a halakhoz, spárgához és egyéb zöldségekhez.

2 030 Ft

A rukkolacsíra kicsi, de nagy az íze!

Így kerülhet a tányérodra a fűszeres íz: hagyd a rukkolamagokat 4-6 napig csírázni egy zsázsaszűrőben, utána fogyaszthatod.

2 615 Ft

Tiszta luxus! A sáfrány a legdrágább fűszer a világon, ami nem meglepő: hozzávetőleg 150 000 sáfrányvirág szükséges egy kilogramm sáfrány előállításához. A termőket egyenként eltávolítják a virágokból.

A sáfrány aromás illatú, kesernyés fűszer, az ételt aranysárga színre festi. Jól használható hallevesekhez és pörköltekhez, valamint homárral vagy kagylóval tálalva mártásokkal.

Ha elszínezi a nyelved, az a jó minőség jele. Próbáld ki!

4 430 Ft

Sinapis alba- sárga mustármag, ellenőrzött biogazdálkodásból

1 680 Ft

Itt az ideje a befőtteknek. A savanyított zöldségeket, a mustáros savanyúságot és a chutney-t mind „felébresztik” a sárga magok.

A levesek és pácok is szívesen megágyaznak neki.

1 980 Ft

A szárított hagymadarabokkal garantáltan szárazon marad a szemed. Legyen szó sajtos spagettiről, sült hagymáról, hagymalevesről, pácokról vagy mártásokról.

1 980 Ft

A „mindenfűszer” becenév mindent elmond, mivel a mindenfűszer a szegfűszeg, a fahéj, a szerecsendió és a bors ízét ötvözi.

Használata éppoly sokoldalú, mint az ízei. A fűszer ugyanúgy illik a keleti és a karibi konyhába, mint a kiadós otthoni ételekbe.

Főzés után távolítsa el a magokat.

1 800 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szegfűszeg.

1 960 Ft

Emiatt a csonthéjas növény miatt, ami nem is az valójában, régen háborúk dúltak - ma az életünket szebbé és élénkebbé kellene varázsolnia.

Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.


Ínyenc tipp: A szerecsendió egy "csipetnyi-fűszer" - csak a főzés végén adjuk az ételhez.

2 660 Ft

Emiatt a csonthéjas növény miatt, ami nem is az valójában, régen háborúk dúltak - ma az életünket szebbé és élénkebbé kellene varázsolnia.

Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.

Ínyenc tipp: A szerecsendió egy "csipetnyi-fűszer" - csak a főzés végén adjuk az ételhez.

2 660 Ft

Intenzíven fűszeres húsokhoz, levesekhez, finom szószokhoz ajánlott. Az egészborsszemeket együtt főzzük az étellel.

Ha frissen őröljük, akkor főzés utolsó szakaszában adjuk hozzá, hogy aromája ne szálljon el.

 

2 030 Ft

Színes fűszerélmény négy féle borssal. Egészben a főzéshez vagy őrlőben felhasználható. Erősebbé és testesebbé varázsolja az ételeket.

2 135 Ft

Dobja az összes kedvenc ételét egy fazékba - és ezt az univerzális sót rögtön utána.

A finom kristályok a sekély tengervizes medencékben, az úgynevezett sómocsarakban történő párolgás során keletkeznek.

Szárítás után óvatosan hozzáadják az őrölt tengeri algát.

1 620 Ft