Összetevők: paradicsom, só, tartósítószer: dinátrium ? diszulfit. Az aszalt paradicsom az ínyencek és az olasz konyha nagy kedvence.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
- Energia (kJ/kcal): 1.427 / 341
- Zsír: 3(g) - telített zsírsavak : 0,1(g)
- Szénhidrát: 56 (g) - amelyből cukor: 38 (g)
- Élelmi rost: 12 (g)
- Fehérje : 14 (g)
- Só: 0,2 (g)
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Kiszerelés: 100 g
Felhasználás: Használhatjuk salátákba keverve, pizza feltétként, vagy akár ízesíthetjük vele a házilag készített kenyereket, mivel az eljárást követően a víztartalma 20-22%-ra csökken, ami által még intenzívebbé válik az íze, mint a nyers változatáé.