A manna-rax hosszan csíráztatott bio ősgabonából és gyógynövényekből készül.

Tartósító-, színező-, állagjavító anyagokat, cukrot, stb. nem tartalmaz. Felnyitás után hűtőben tartandó és 10 nap alatt elfogyasztandó. A biofotonok miatt fémkanalat lehetőleg ne használjunk.

A termék nemzetközi érvényű biokontroll minősítést és az innovációs nagydíj keretében kiemelt kitüntetést nyert el két ízben. A manna-rax a klasszikus értelemben nem orvosság, hiszen vegyszereket nem tartalmaz, ezért semmi mellékhatása nincs és túladagolás veszélye sem áll fenn. Így megelőzésként mindenkinek ajánlhatjuk ezen "panaceát" a civilizációs ártalmak kivédésére és megelőzésére.

Tartalmazza az összes vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot és biofotont amelyek a mai VIRTUÁLIS túlvegyszerezett besugárzott és génmanipulált élelmiszerek 95%-ában már nem találhatóak meg. Karotinoidokban gazdag Immunerősítő Vérképjavító Szabadgyöklekötő hatással bíró koncentrált táplálék.

4 700 Ft

A VargaStem 90db kapszulát tartalmaz. Hatóanyagai között megtalálható az apigenin, a Hericium erinaceus (süngomba, cseppkőgomba), Hernyógomba, számos flavonoid típus. 

Hatóanyagai között megtalálható az apigenin, Hericium erinaceus (süngomba, cseppkőgomba), Hernyógomba, számos flavonoid típus, vörös áfonya, kék áfonya, fekete szeder kivonat, Agaricus blazei Murill, Bokrosgomba, Ganoderma lucidum, brokkoli kivonat.

Ajánlott adagolás:  3x1. Az első héten napi 1 kapszula, második héttől igény szerint napi 2x1 kapszulára emelhető, harmadik héttől igény szerint napi 3x1 kapszulára emelhető a dózis. Maximális adag naponta 3x2 kapszula.

16 175 Ft

Dr. Natur étkek, C-vitamin por. Gyógyszerkönyvi minőségű L-aszkorbinsav. Külsőleg, Belsőleg

A C-vitamin együtt kellene álljon a boltok polcain a cukorral és liszttel.”


Millió módon hasznosíthatod az étkezési aszkorbinsav port, például a háztartásodban sütéshez és főzéshez, vagy tartósíthatsz vele, hiszen az aszkorbinsav kiváló tartósítószer.

Frissen tartja a vágott zöldségeket és gyümölcsöket, megvédi őket a barnulástól, belsőleg pedig segít minél tovább megóvni azok természetes vitamin és ásványianyag-tartalmát, rostszerkezetét. De használhatod kozmetikai célokra is, hiszen az arckrémed is dúsíthatod vele, hogy javítsd a bőröd egészségét és textúráját.


Az aszkorbinsav

a C-vitamin latin neve, az L-betű pedig a legjobb felszívódást jelenti.
Egy szervetlen molekuláról van szó, amit, ha por alakban szeretnél fogyasztani, akkor egy fél mokkáskanálnyi mennyiség kb. 1000mg C-vitaminnak felel meg, azonban mivel csak kis része hasznosul, nem helyettesíti a C-vitamin tablettákat.

1 800 Ft

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosításához
  • a vér normál kalcium szintjéhez
  • a normál csontozat, izomműködés és fogazat fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez.
  • A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.


A K2 - vitamin hozzájárul:

  • a normál véralvadáshoz és a normál csontozat fenntartásához.

A E-vitamin hozzájárul:

  • a sejtek oxidatív stressztől való védelméhez.
7 865 Ft
  • folyékony c-vitamin
  • 40 napi adag
  • magas biohasznosulás
  • gyomorkímélő
  • 5 ml-ben 1000 mg hatóanyag
  • narancs ízesítés
  • természetes édesítőszerrel, steviával


Mik is azok a liposzómák?
A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.


A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.


A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben.


A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék:

  • hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez
  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához
  • fokozza a vas felszívódását
  • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához


A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására.
Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

Mikor van szükségünk több C-vitaminra?

  • Intenzív sporttevékenység esetén
  • Aktív dohányosoknál
  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor
  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén
  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén
  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Stresszes életvitel esetében
  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében
  • Vashiányos állapot esetén
  • Tavaszi fáradtság esetén


Kinek ajánljuk?
azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni, gyomorproblémákkal küzdőknek

 

8 995 Ft

Natur Tanya - Szerves C Ultra 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal

1500 mg-os, nyújtott felszívódású, csipkebogyós C-vitamin formula. A megfelelő immunitáshoz és az idegrendszer egészségére.

  • magas, 1500 mg c-vitamin tartalommal
    laborban bevizsgált termék!
  • retard hatását akkreditált laborban történő vizsgálatokkal támasztjuk alá
  • nyújtottan, fokozatosan szabadul fel a szervezetben
  • antioxidáns hatású csipkebogyó kivonattal
  • vegán termék
  • nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát
  • elég naponta 1 tabletta
  • 2 hónapra elegendő mennyiség
  • 1500 mg-os, nyújtott felszívódású, csipkebogyós C-vitamin


Mivel a C-vitamin antioxidáns, hatással van immunrendszerre, a humán kísérletek szerint a csökkentheti a hajlamot a légúti vírusfertőzésekre és a tüdőgyulladásra, valamint a gyulladásban szenvedő betegek C-vitamin igénye jelentősen megnő.

Csak a paprikában található C-vitamin?
A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között.


100 gramm csipkebogyó átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).


A tudományos szakirodalom szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalma jóval meghaladja más citrusfélékét.

Csipkebogyó (Rosa canina L.)
A tudományos szakirodalom szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalma jóval meghaladja a citrusfélékben található mennyiséget. A csipkebogyóban a legmagasabb a C-vitamin-tartalom (30–1300 mg/100 g) a gyümölcsök és zöldségek között.

A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt.


A C-vitamin hozzájárul:

  • a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez
  • az idegrendszer normál működéséhez
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
  • a vas megfelelő felszívódásához
  • Kinek ajánljuk a Szerves C Ultra C-vitamint?
  • Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni
  • Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén
  • Kismamáknak vitaminkiegészítésre
  • Dohányzás estén
  • Szépségápolás támogatására
  • Vashiány esetén
    Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére
  • Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére
  • Betegséget követő felépülés időszakában
  • Vegán készítmény.
4 670 Ft

Natur Tanya® Szerves C-por – azonnal oldódó, gyömbéres - citromos ízű C-vitamin por, 60 adag

Gyömbéres - citromos ízű, azonnal oldódó, C-vitamin por, a kimerültség csökkentéséhez és az immunrendszer egészségére, a család minden tagjának.

  • Azonnal oldódó porforma
  • Könnyen adagolható
  • Magas, 1000 mg C-vitamin tartalom
  • Természetes aromákkal és édesítőszerrel
  • Magyon finom
  • Vegán termék
  • Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát


Folyadékban oldva, egyszerű fogyaszthatóságot tesz lehetővé, azok számára is, akiknek problémát okozhat a szilárd forma lenyelése. A természetes gyömbér és citrom ízű aroma kellemes ízélményt biztosít. Nyáron hideg vízben oldva frissítő, télen langyos teában melengető italként fogyaszthatjuk.


A C-vitamin hozzájárul: 

  • a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához az immunrendszer normál működéséhez
  • az idegrendszer normál működéséhez
  • a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
  • a vas megfelelő felszívódásához


Mikor van szükségünk több C-vitaminra?

  • Intenzív sporttevékenység esetén
  • Aktív dohányosoknál
  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor
  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén
  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén
  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Stresszes életvitel esetében
  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében
  • Vashiányos állapot esetén
  • Tavaszi fáradtság esetén


Tudtad a C-vitaminról hogy…?

A súlyos és tartós C-vitamin-hiány tünetei nagyrészt összefüggésben állnak kötőszöveti rostok egyik típusának, a kollagén bioszintézisével, mivel a C-vitamin nélkülözhetetlen koenzim az előállításához. C-vitamin hiányában a szervezet nem tud kollagént, és így jó minőségű kötőszövetet létrehozni. A skorbut tünetei (a fogak meglazulása-elvesztése, ínysorvadás, nyálkahártya-vérzékenység, nehéz sebgyógyulás) is a kollagénképzés zavarából adódnak.

A súlyos C-vitamin-hiány egyéb tünetei a rossz közérzet és a fáradtság vagy a letargia, amelyeket klinikailag nehéz diagnosztizálni. Bár a C-vitamin fontos antioxidáns, az emberek és más főemlősök csak étrendjükből nyerik a C-vitamint, mert nem képesek szintetizálni, ezért a C-vitamin-hiányt elsősorban a helytelen étrend okozza. Számos további kockázati tényezőt azonosítottak, köztük a dohányzást, a terhességet, az alacsony társadalmi-gazdasági helyzetet, a genetikai hajlamot, az idős vagy fiatal életkort, a megerőltető testmozgást és a metabolikus szindrómához kapcsolódó klinikai állapotokat, például a magas vérnyomást, a cukorbetegséget és az elhízást

3 865 Ft

A pecsétviaszgomba több néven is ismert: Latin neve; Ganoderma lucidum, népies neve; lakkostapló, Japán neve: Reishi, Kínai neve; Ling Zhi,aminek magyar jelentése; "halhatatlanok gombája".

Az immunrendszer természetes védekezésében betöltött lehetséges kedvező hatását a mai napig tudományosan vizsgálják.

A készítmény formulázásakor nem a pecsétviaszgomba porított őrleményét, hanem annak magas poliszacharid koncentrációjú (30%) kivonatát használjuk, biztosítva ezzel a megfelelő termékminőséget és hatékonyságot.


A gombát több mint 2000 éve ismerik és több felhasználási területen is használják Kínában. Az ún. (Ganoderma) nemzetségbe tartozik, amelyben mintegy 50 gombafaj található. Ezek közül az egész Európában, így Magyarországon is a természetes körülmények között fellelhető pecsétviaszgomba tekinthető a legjelentősebbnek. Hazánkban kora ősszel jelenik meg és számos fafajon megfigyelték, így tölgy-, bükk-, éger-, nyírfán és fenyőféléken egyaránt fellelhető.

A biológiai hatásért felelős anyagok megismerése csak a múlt század 60-as éveiben kezdődött meg. Változatos szerkezetű poliszacharidok jellemzik, mint pl.: glükán, glükuronoglukán, mannoglükán és más aktív heteroglikánok mellett találhatók még benne poliszacharid-protein komplexek (ún. proteoglikánok) is. A szteroidok, azon belül a szterolok csoportjába sorolható a gombában jelenlévő ergoszterol, amely a D2- vitamin biológiai prekurzora. A gomba egyéb biológiailag aktív anyagai közül említést érdemelnek a lektinek, a germánium, az olajsav és a cerebrozidok (lipidek; szfingozinból, zsírsavból és galaktózból épülnek fel).

 

5 475 Ft

Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.

  • 100%-ban természetes
  • humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
  • laborban bevizsgált készítmény!
  • low-fodmap certifikált*
  • jól tolerálható és biztonságos rost
  • nem okoz gyomorpanaszokat
  • ibs és sibo esetén is alkalmazható
  • 3 éves kortól fogyasztható
  • adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül1
  • tartósítószer, színezék és aroma nélkül

Gyomorbarát Rost Low-FODMAP tanúsítvány

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

*FODMAP A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.


Milyen folyadékokkal, étellel keverhetem el a port?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve -nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért - forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért - gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok - nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

  • Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
  • Laktóztartalom:: < 0,1 g/100 g
  • 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

 

 

5 050 Ft

A kalcium és a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció és a normál fogazat fenntartásához.

A kalcium részt vesz a normál véralvadási folyamatokban és hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a kalcium és a foszfor normál hasznosulásához.

A K-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál véralvadásban.

 

3 885 Ft

A sörélesztőnek magas a fehérje koncentrációja, vitaminokban -főleg a B-vitamin fajtái-, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Jótékony hatással van a fizikai erőnlétre, nagyban hozzájárul a haj, a körmök és a bőr egészségéhez. Immunerősítő hatása javítja a közérzetet, a fizikai és szellemi állapotot.

 

 

 

 

 

 

3 210 Ft

A sörélesztőnek magas a fehérje koncentrációja, vitaminokban -főleg a B-vitamin fajtái-, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Jótékony hatással van a fizikai erőnlétre, nagyban hozzájárul a haj, a körmök és a bőr egészségéhez. Immunerősítő hatása javítja a közérzetet, a fizikai és szellemi állapotot. 

  • Nem génmanipulált
  • Laktóz mentes
  • Vegán


Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges. 

1 165 Ft

A rózsagyökér Skandináviában és Ázsiában már évszázadok óta használatos és a világ három legértékesebb növénye közt tartják számon.


Adoptogén tulajdonságú. Mintegy belülről térképezi fel a testünk működési zavarait és hatóanyagai révén csak ott és csak annyira avatkozik be, amennyire szervezetünk igényli azt. Akkor viszont rendivül hatékonyan és megbízhatóan.

A klinikai tesztek megerősítették az évszázados tapasztalatokat, mely szerint: növeli a szervezet energiáját, rendezi a vérnyomást, a koleszetrinszintet és a vércukorszintet. Segíti az asztmatikus pnaszokat. Véd a depresszió és a stressz ellen. Javítja a potenciát az általános erőnlétet, a tanuláskészséget. Lassítja az öregkori leépülést.

 

5 340 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • A-vitamin
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B3-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • cink
  • kálium
  • kalcium
  • magnézium
  • réz
  • cink

Jótékony hatásai:

  • segíti szerveink egészséges működését,
  • növeli energiaszintünket, libidónkat,
  • állóképességünket
  • hozzájárul az egészséges alváshoz,
  • az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
  • gyulladáscsökkentő és
  • fájdalomcsillapító hatás
  • frissíti a testet és az elmét is

 

4 485 Ft

Az ashwagandhát indiai ginzengnek is nevezik és az ajurvédikus orvoslás gyakran használt gyógynövénye. Elsősorban az idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatása miatt kedvelik. Adaptogén tulajdonságának köszönhetően szervezetünket egyensúlyba hozza.  A növény gyökerét szárítás után porrá őrlik, így fogyasztjuk.

A növény gyökerét és leveleit használják a gyógyításban, melyek tonizáló és nyugtató hatással is bírnak adaptogén tulajdonságuknak köszönhetően.

Az Organiqa Ashwagandha por a növény gyökerének az őrleménye, íze keserű, színe halványsárga. A tradicionális felhasználás szerint tejjel, édesítve fogyasztják.

A több ezer éves múltra tekintő ajurvédikus gyógyászat leginkább idegrendszeri panaszok kezelésére alkalmazza, de ismert még gyulladáscsökkentő hatása is. Tapasztalatok szerint a férfi és női hormonháztartást is jótékonyan befolyásolja, impotencia kezelésére illetve termékenységi problémákra is javasolják.

2 560 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön. Nevét a klorofillról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofill tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofill (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását. 

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • B1 (thiamin)
  • B2 (riboflavin)
  • B3 (niacin)
  • C-vitamin
  • kalcium
  • kálium


Jótékony hatásai:

  • Immunerősítő hatású
  • javítja az emésztést
  • segíti a toxikus anyagok távozását

 

4 390 Ft

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön.

Nevét a klorofilról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofil tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofil (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását.

Az alga a klorofilon kívül jelentős mértékű növényi fehérjét tartalmaz.

Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étkezések közötti éhségérzetet.

A nap során bármikor fogyaszthatjuk a chlorellát, akár többször kis mennyiséget is ehetünk belőle.
Amennyiben fogyasztásakor bármilyen kellemetlenséget (hasmenés, fejfájás) tapasztalunk az alga méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően, átmenetileg csökkentsük az adagot. Fontos tudni, hogy mint minden új táplálék esetén, a chlorella fogyasztásánál is ügyeljünk a fokozatosságra. Kezdjük kis adagokkal (napi fél teáskanál) és csak pár nap elteltével növeljük az adagot.


Jótékony hatások:
immunerősítő, javítja az emésztést, segíti a méreganyagok távozását

 

4 590 Ft

Az Organiqa csokoládé-maca vegán fehérje mix egy különleges bio fehérje keverék, amely nélkülözhetetlen a növényi étrendet követők fehérjepótlásához. Az egészséges összetevők még a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek:

  •  100% bio alapanyagok
  •  100% vegán alapanyagok
  •  gluténmentes, szójamentes
  •  magas fehérjetartalom (több mint 50%)
  •  hozzáadott cukor nélkül készült
  •  nincs benne hozzáadott adalékanyag, töltőanyag és aroma


A csokoládés ízért a perui nyers criollo kakaópor a felelős. Egy kis maca port is csempésztünk a mixbe, amely kiválóan energetizál. A legapróbb részletekre is odafigyeltünk, az édesítéshez cukor helyett bio stevia levél őrleményt használtunk.

Ajánljuk neked, ha napi fehérje szükségleted húsmentesen szeretnéd kiegészíteni, és sportoláshoz is, ha izmaidat szintetikus szerek nélkül fejlesztenéd.

 

4 805 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. Nevét spirál alakjáról kapta. 

Mérete kb. 100-szor nagyobb a többi algáénál, sejtje gyakran szabad szemmel is látható. A chlorellához hasonlóan nagyon magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65% is lehet).

Vitaminokban (A, B és E), aminosavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán, vas és szelén) és enzimekben gazdag, immunrendszerünk nagyszerű segítője. A vitaminok közül a B12 is megtalálható benne, melyet a növényi eredetű ételek közül csak nagyon kevés tartalmaz, így a vegetáriánusoknak ideális táplálék.

2 025 Ft

3 C-vitaminban gazdag superfoodból és az adaptogén tulajdonságú ashwagandhából készült őrlemény kiváló immunerősítő - extra chili tartalma pedig vérkeringésünket serkenti.

A Szuperimmun mix por több szempontból is egyedülálló az étrend-kiegészítők piacán. A C-vitaminban gazdag csipkebogyó, baobab és camu camu por mellett tartalmaz még adaptogén tulajdonságokkal rendelkező, immunerősítő ashwagandát, és vérkeringést serkentő chili port is. Egy, a szervezet számára nélkülözhetetlen superfood mix, amit bájos csomagolása tesz még ellenállhatatlanabbá.


Ajánljuk neked, ha természetes módon szeretnéd feltölteni vitamin- és ásványi anyag raktárad. A keverékben található C-vitamin segítheti szervezetünk védekezőképességét és jó hatással van bőrünk szépségére is.


Sokak számára ismeretlenek lehetnek a szuperimmun mix por összetevői. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az ashwagandha, a camu camu és a baobab a nyugati világban kevéssé ismert, ám rendkívül hatékony immunerősítő gyógynövények.

Az ashwagandha, más néven Withania Somnifera, téli cseresznye és indiai ginzeng néven is ismert gyógynövény. Ez a különleges cserje elsősorban Indiában, a Közel-Keleten, valamint Afrika egyes területein nő. A növényt, beleértve a gyökerét és a termését is, évezredek óta használják a hagyományos indiai orvoslás, az ájurvéda mesterei. 

Az összetevők közül a leginkább ismeretlen növény a camu camu. A camu camu, tudományos nevén Myrciaria dubia egy savanykás bogyójú növény. A bogyók színe leginkább a cseresznye színére hasonlít. Az Amazonas esőerdőjében őshonos, de állítólagos egészségügyi előnyei miatt világszerte népszerűvé vált az utóbbi években. Fanyar íze miatt por alakban érdemes fogyasztani. A Camu camut szuperélelmiszerként tartják számon, főként magas C-vitamin tartalma miatt.

A baobab fa Afrikában, Ausztráliában és a Közel-Keleten nő. A fa minden részét hasznosítják. Többek között élelmiszerként, gyógyszerként vagy ruházati és háztartási cikkek alapjaként használják. A baobab gyümölcse ehető, a baobabmagport tápanyagai, potenciális egészségügyi előnyei és természetes tartósítószer jellege miatt előszeretettel használja az étrendkiegészítő- és élelmiszeripar. Citrusos ízű termése kiváló C-vitamin-, kálium-, szénhidrát- és foszforforrás.

A C-vitaminban gazdag csipkebogyóról (népies nevén hecsedli), valamint a vérkeringést serkentő chiliről már biztosan hallottál. Ez a két superfood tovább fokozza a keverék hatékonyságát.

Jótékony hatások: immunrendszerünk nagyszerű támogatója, fokozza a vérkeringést

Legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok: C-vitamin, B1, B2, B3, kalcium, kálium, vas és magnézium

3 780 Ft