Mák

Nézet:
Sorrend:

Az előállítás során a tisztított, külső emészthetetlen burkától megfosztott lenmagot csíráztatjuk, alacsony hőmérsékleten, kizárólag erre a célra kifejlesztet technológiával, szabályozott körülmények között vákuumban megszárítjuk, majd hidegen sajtolással nyerjük ki belőle az Omega-3 zsírsavakban gazdag olajat

Állítsa helyre az Omega 6:3 zsírsav egyensúlyát!

Az omega-3 megnevezés a többszörösen telítetlen zsírsavak egyik csoportját jelöli. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet számos élettani folyamatában. A lenmagolajban található Omega-3 (ALA) fogyasztása hozzájárul a vér normál koleszterin szintjének fenntartásához. A kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav napi bevitelével érhető el. Hazánkban az Omega-3 (alfa-linolén) és Omega-6 (linolsav) optimális aránya erősen eltolódott az omega-6 zsírsavak irányába. A lenmagolaj fogyasztása hozzájárulhat ennek az aránynak a javításához.

 

5 015 Ft

Természetes kalciumot tartalmaz, a csontritkulás egyik ősi ellenszere. Enyhén kesernyés ízű.

  • Aminósavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kálciumban és vasban gazdag. A csontritkulás egyik legjobb és legősibb ellenszere. A csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
  • Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetoen megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
  • Gyulladáscsökkento képességgel is rendelkezik.
  • A pikkelysömörre jellemző sejtburjánzás csökkentésében is segít.
  • Szoptatós anyáknál segíti a tejelválasztást.

 

Aánlott napi adag: Salátákhoz, hidegtálakhoz, 1-2 kávéskanálnyi, ill. étkezések előtt önállóan 1 kiskanálnyi.

1 710 Ft

Természetes kalciumot tartalmaz, a csontritkulás egyik ősi ellenszere. Enyhén kesernyés ízű.

  • Aminósavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kálciumban és vasban gazdag. A csontritkulás egyik legjobb és legősibb ellenszere. A csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
  • Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetoen megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
  • Gyulladáscsökkento képességgel is rendelkezik.
  • A pikkelysömörre jellemző sejtburjánzás csökkentésében is segít.
  • Szoptatós anyáknál segíti a tejelválasztást.

 

Aánlott napi adag: Salátákhoz, hidegtálakhoz, 1-2 kávéskanálnyi, ill. étkezések előtt önállóan 1 kiskanálnyi.

1 330 Ft

Dr. Natur étkek, Mákolaj - Hidegsajtolással készült, használható külsőleg és belsőleg egyaránt!

Prémium Mákolaj - tápanyagok széles tárháza!

Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan. Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett. A mákolajat magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.


7 érv a mákolaj tápanyagai mellett:

  • 1. hozzájárulnak az idegrendszer egészségéhez,
  • 2. a mindennapi jó közérzet javításához
  • 2. hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez
  • 3. és a szellemi teljesítmény fokozásához
  • 4. támogatják a szív és a pajzsmirigy egészségét
  • 5. és az egészséges vérzsír profil kialakítását
  • 6. mákliszttel kombinálva, részt vesznek a csontritkulás megelőzésében
  • 7. Külsőleg is széleskörűen alkalmazható, arc- és testápoláshoz, hajápoláshoz, baba- és felnőtt testmasszázshoz


Mákolaj külsőleg
A mákszem 45-50%- a olaj. A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat. A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-


„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”

 

Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve. Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Jól harmonizál a citrommal, és a különböző halételekkel.

 

2 700 Ft

A népi gyógyászatban több száz éve használt mák igen értékes. A mákolajnak magas a kálium és kalciumtartalma, sok E-, C-, és B-vitamin található meg benne. Emellett rengeteg vasat, magnéziumot, nátriumot és cinket is tartalmazhat, ami a növekedést és a fejlődést befolyásoló enzimek kofaktora, illetve az immunrendszer támogatásában is nagy szerepe lehet. A mákolaj hasznosnak bizonyulhat a csontok egészségének támogatásában.

A mák olajának rendszeres fogyasztásával csökkenhet a vér lipidszintje, kedvezően szabályozhatja a koleszterinszintet. A mákolaj nyugtatólag hat az idegrendszerre, segítheti a pihentető alvást. Tisztítja a bélrendszert, a bőr a mák olajától táplált és puha lesz. Arc- és bőrradír is készíthető belőle. A mákolaj a keleti konyha klasszikus alapanyaga. Péksüteményekben érvényesül legjobban a különleges aromája, de salátákhoz, gyümölcslevesekhez is kiváló.

Allergén információk:

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó!

2 560 Ft

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, sőt, akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, ízesítéséhez is használható. 

Jótékony hatásai közé sorolható, hogy csökkentheti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét. Növelheti szellemi teljesítő képességünket és csökkentheti a vérnyomást. 

A megtisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajban nincsenek benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok, amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen.

Hideg sajtolással előállított, adalékmentes mákolaj. 

Tartalmaz: Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat, E-vitamint, amelynek zsírsav tartalma kedvező hatással lehet szervezetünkre.

 

2 240 Ft

Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák.

A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti.
A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák.

A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük.

A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal
ízesített halat mákolajjal is meglocsolja.

A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik.
Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.


1 710 Ft

Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag, lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.

Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.

A csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.

Fontos! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!

1 260 Ft

A készítmény több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telítetlen zsírsavat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes, és LDL-koleszterin, szintjét.

Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. 

A csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
 

Fontos! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!


2 260 Ft
Nézet:
Sorrend: