A népi gyógyászatban több száz éve használt mák igen értékes. A mákolajnak magas a kálium és kalciumtartalma, sok E-, C-, és B-vitamin található meg benne. Emellett rengeteg vasat, magnéziumot, nátriumot és cinket is tartalmazhat, ami a növekedést és a fejlődést befolyásoló enzimek kofaktora, illetve az immunrendszer támogatásában is nagy szerepe lehet. A mákolaj hasznosnak bizonyulhat a csontok egészségének támogatásában.
A mák olajának rendszeres fogyasztásával csökkenhet a vér lipidszintje, kedvezően szabályozhatja a koleszterinszintet. A mákolaj nyugtatólag hat az idegrendszerre, segítheti a pihentető alvást. Tisztítja a bélrendszert, a bőr a mák olajától táplált és puha lesz. Arc- és bőrradír is készíthető belőle. A mákolaj a keleti konyha klasszikus alapanyaga. Péksüteményekben érvényesül legjobban a különleges aromája, de salátákhoz, gyümölcslevesekhez is kiváló.
Allergén információk:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó!