Dr. Natur étkek, Mákolaj - Hidegsajtolással készült, használható külsőleg és belsőleg egyaránt!
Prémium Mákolaj - tápanyagok széles tárháza!
Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan. Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett. A mákolajat magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.
7 érv a mákolaj tápanyagai mellett:
- 1. hozzájárulnak az idegrendszer egészségéhez,
- 2. a mindennapi jó közérzet javításához
- 2. hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez
- 3. és a szellemi teljesítmény fokozásához
- 4. támogatják a szív és a pajzsmirigy egészségét
- 5. és az egészséges vérzsír profil kialakítását
- 6. mákliszttel kombinálva, részt vesznek a csontritkulás megelőzésében
- 7. Külsőleg is széleskörűen alkalmazható, arc- és testápoláshoz, hajápoláshoz, baba- és felnőtt testmasszázshoz
Mákolaj külsőleg
A mákszem 45-50%- a olaj. A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat. A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-
„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”
Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve. Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Jól harmonizál a citrommal, és a különböző halételekkel.