Sonnentor Bio teák, kávék, fűszerek


A Sonnentor története Johannes Gutmann-al kezdődött, aki imádta a Waldviertel régiót, ahol született. A 80-as években gyakori volt, hogy az emberek elköltöztek vidékről, hogy a városban éljenek - de nem így Johannes aki szeretett volna a Waldviertelben élni és dolgozni. Johannes már akkor szenvedélyes bio hirnök volt, amikor a biogazdálkodás jelentését talán sokan még nem is ismerték.

A 80-as években a vásárlók nem figyeltek annyira az élelmiszerekre – hogy honnan származott, mi volt benne és hogy hogyan termesztették. Johannes megérezte, hogy a biogazdálkodás az egészség, a környezet és a jövő számára a legjobb út. Innen jött an inspiráló ötlet: regionális biotermékek terjesztése a tradicionális Waldfiertel 24 ágú nap szimbólummával. A többi már történelem. Mára több mint 200 farmer dolgozik a Sonnentor családban, s időközben a SONNENTOR lett az egyik legsikeresebb osztrák cég.

A SONNENTOR a Waldviertel-t tekinti otthonának, de bővebb hazája az egész világ. A Waldviertel korlátozott abban, amit meg tud termelni, ezért segítenek a partnerek és a barátok a világ minden tájáról. Ismerjük egymást, és értékeljük a kölcsönös bizalmat és a "tisztességes kereskedelmet". Úgy gondoljuk, hogy a gazdasági sikereket meg kell osztani. Élni és élni hagyni, kölcsönös tisztelet és elismerés, gyümölcsöző együttműködés: ez a mi filozófiánk.

Nem változtathatjuk meg az egész világot, de boldogok vagyunk, hogy a mi kis részünket hozzátesszük.