Mono illóolajok

Nézet:
Sorrend:

Aromax bergamott illóolaj 10 ml

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Friss, citrusos illatú illóolaj belégzésre. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

A bergamottfa éretlen vagy érett terméséből nyert illóolaj közérzetjavító hatású, segíthet a szorongás- és stresszoldásban, valamint álmatlanság esetén.

3 990 Ft

Aromax bio borsosmentaolaj 10 ml

A borsosmenta (Mentha piperita) a hazai kertekben is könnyen termeszthető, közkedvelt évelő gyógy-, fűszer- és teanövény.

Találkozhatunk vele borsmenta, angol menta és mithen menta néven is. Kellemesen illatozó, lándzsa alakú leveleiről, lilás színű virágzatáról könnyen felismerhető gyógynövény.

3 455 Ft

Aromax bio citromolaj 10 ml

A citrom (Citrus limonum) a citrusnemzetség egyik faja, termése közkedvelt és igen egészséges déligyümölcs.

Találkozhatunk vele valódi citrom, európai citrom és közönséges citrom néven is. 

Levele, termésének héja fűszerként, gyógynövényként, a gyümölcshús leve pedig teák, frissítő nyári italok ízesítőjeként is használatos.

3 455 Ft

Aromax bio levendulaolaj 10 ml

A francia levendula (Lavandula angustifolia) egy Dél-Európában őshonos évelő félcserje, de a hazai éghajlatot is igen jól viseli.

Találkozhatunk vele közönséges, keskenylevelű, orvosi, illatos vagy valódi levendula néven is.

Lilás árnyalatú, karakteres illatú virágzata lenyűgöző szépségű, gyógy- és fűszernövényként is közkedvelt. 

A francia levendulaolajat a közönséges levendula friss, virághozó ágvégeiből nyerik. Kevesebb ugyan az illóolaj tartalma, mint az angol levendulának, de jobb minőségű és illatosabb annál.

A BIO francia levendulaolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék

A friss, karakteres, illatú BIO francia illóolajat használhatjuk aromaterápiás célokra, légtérfrissítésre, belégzésre és bőrápolásra, rovarcsípésre és otthonunk tisztán tartására is. 

3 455 Ft

Aromax bio rozmaringolaj 10 ml

A rozmaring (Rosmarinus officinalis) az árvacsalánfélék családjába tartozik, közismert és nagyon kedvelt fűszer- és gyógynövény.  A finoman illatozó, dekoratív, örökzöld félcserje a hazai kertekben is népszerű.

A rozmaringolajat a rozmaring levélzetéből és virágos-leveles ágvégeiből nyerik.

A BIO rozmaringolaj 100%-os tisztaságú, vegán, állatokon nem tesztelt termék. 

A kellemesen fűszeres, kissé kámforos illatú illóolajat használhatjuk aromaterápiás célokra, légtérfrissítésre, aromafürdőhöz, belégzésre, bőr- és hajápolásra, valamint rovarűzésre.

A rozmaring illóolaja segíti a szellemi tevékenységet és a koncentrációt. Csillapíthatja a mozgásszervi panaszokat, alkalmazhatjuk stresszoldásra, memóriajavításra és rovarűzésre is.

3 360 Ft

Aromax boróka illóolaj 10 ml

100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj.

Fűszeres illatú illóolaj aromaterápiára. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

A boróka tobozbogyójából nyert illóolaj belégzése csökkentheti a légúti megbetegedésekkel járó panaszokat.

Kiváló légfrissítő és szagtalanító. Mozgásszervi panaszok esetén kihasználhatjuk vérkeringést fokozó és gyulladáscsökkentő hatásait is.

Használata: Légfrissítésre, párologtatásra, bőrápolásra, aromafürdőhöz.

1 890 Ft

Aromax homoktövis olaj 50 ml

A homoktövisolaj (Hippophaë oleum) az ezüstfafélék családjába (Elaeagnaceae) tartozó homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat.

Javasolt alkalmazás: bőrápoló, bőrvédő, elsősorban fénykárosodott bőr ápolására

A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak.

5 025 Ft

Az elsősorban fűszernövényként ismert kerti bazsalikom (Ocimum basilicum) virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert illóolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és idegrendszeri szabályozó (feszültségoldó, figyelmet összpontosító) hatásokkal bír. 
 

  • Fontosabb alkalmazási területei: emésztőrendszeri panaszok és megbetegedések, a szájüreg gyulladásos megbetegedései és különböző sebek kezelése. 
  • Fontosabb felhasználási formái: különböző kivonatok, szájápoló oldatok, krémek és aromalámpás párologtatás.



2 165 Ft

A borsosmenta (Mentha x piperita) virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: különböző emésztőrendszeri megbetegedések, légúti fertőzések okozta panaszok, szájüreg gyulladásos folyamatai, kellemetlen szájszag, izomfájdalmak, rovarcsípések okozta gyulladások és viszketések, lakószobák és munkahelyek levegőjének frissítése. 
  • Fontosabb felhasználási formái: emésztést elősegítő és gyomorgörcs-oldó készítmények, instant teák; inhalálószerek, légzéskönnyítő szaunaolajok, orrkenőcsök, fog- és szájápoló szerek; masszázs- és fürdőolajok, hűsítő hatású krémek, bedörzsölőszerek, fájdalomcsillapító krémek, aromalámpás párologtatás.


Figyelmeztetés: csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülni kell a borsosmenta olajat tartalmazó készítmények orrban és az orr környékén történő használatát.

2 245 Ft

Az Atlasz-cédrusfa (Cedrus atlantica, syn.: Cedrus libani spp. atlantica) törzséből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, nyákoldó, köptető, vérkeringést fokozó, illetve rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti panaszok, narancsbőr ápolása.
  • Fontosabb felhasználási formái: masszázs- és fürdőolajok, inhalálásra és párologtatásra használt illóolaj keverékek, bőrápoló kozmetikai készítmények, valamint rovarok távoltartására alkalmas olajkeverékek. 
1 890 Ft

A citromfű (Melissa officinalis) friss virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj nyugtató, antimikrobiális, görcsoldó és rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: alvászavarok, szorongás, idegesség, a menstruáció előtti napokban jelentkező fejfájás, ideges eredetű gyomor- és szívpanaszok, Herpes-vírusok okozta szájsebek.
  • Fontosabb felhasználási formái: illóolaj-tartalmú gyomorerősítő- és emésztésjavító cseppek, alvópárna, aromalámpás párologtatás, bedörzsölőszerek és ecsetelők. 
2 945 Ft

Az európai citromfa (Citrus limon, syn.: Citrus medica ssp. limonum) gyümölcsének héjából préseléssel, vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert illóolaj antimikrobiális és frissítő hatású, emellett a hajszálerek állapotára is kedvező hatással van.

Fontosabb alkalmazási területei: fertőzéses légúti megbetegedések, szorongás és rossz hangulat.

Fontosabb felhasználási formái: nyugtató - frissítő fürdők, lakószobák és munkahelyek levegőjének frissítése, fertőtlenítése párologtatással, valamint bőrápoló kozmetikai készítmények. 

1 620 Ft

A citromos eukaliptusz (Eucalyptus citriodora) friss hajtásvégeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató és rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti és mozgásszervi panaszok, bőrfertőzések. 
  • Fontosabb felhasználási formái: szúnyogok és rovarok távoltartására alkalmas készítmények, aromalámpás párologtatás, relaxációt elősegítő masszázsolajok.
1 665 Ft

Illat: édeskés, citrusos illatjegyekkel

Javasolt alkalmazás:párologtatásra-elveszi a kellemetlen szagokat, aromafürdő készítéséhez, rovarcsípés okozta bőrpír ápolására


A citronella illóolajat a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó ceyloni nardusfű (Cymbopogon nardus) friss, szikkasztott vagy szárított leveles hajtásaiból, alkalmanként a gyökeres növényből vízgőz-desztillációval nyerik ki, legalább 0,5%-os hozammal. A nárdusfűből nyert olaj színe barnássárga, illatában egyes örökzöldekre (pl. egyes fenyők, boróka) jellemző illóolaj komponensek (pl. borneol és kámfor) érződnek ki.


Összetétel, minőség 

Az olajban található főbb alkotórészek a geraniol, a citronellol és a citronellál, melyek összmennyisége az olajok 60-80%-át teszi ki.


Felhasználás

A citronellaolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó (repellens), emésztőrendszeri tonizáló és görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik. A citronellaolajat rovarriasztó hatású készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumás és izületi fájdalmak kezelésére külsőleg használható készítmények hatóanyagaként, valamint görcsökkel járó bélfertőzések kezelésére használják, ez utóbbi esetben belsőleg alkalmazható készítmények összetevőjeként. A citronellaolaj a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.

1 525 Ft

A Kínában őshonos, örökzöld fa (Citrus sinensis, syn.: Citrus aurantium var. dulcis) gyümölcsének külső terméshéjából préseléssel, vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj közérzetjavító és fertőtlenítő hatású.

  • Alkalmazási területei: légtér fertőtlenítés és frissítés; nyugtalanság, szorongás, alvászavarok; bőrproblémák kozmetikai kezelése. 
  • Alkalmazási formái: aromafürdő; inhaláció; masszázs- és fürdőolajok, aromalámpás párologtatás.
1 620 Ft

Az erdeifenyő (Pinus sylvestris) tűleveleiből és hajtásvégeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, bőrvörösítő, perifériális vérkeringést fokozó és tonizáló hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti megbetegedések, izom- és idegfájdalmak.
  • Fontosabb felhasználási formái: orr- és légzéskönnyítő mellkasi kenőcsök, inhaláló szerek, bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, szaunaolajok, fürdőgélek, tabletták és aromalámpás párologtatás.
1 620 Ft

A tasmániai eukaliptuszfa (kékmézgafa, kékgumifa - Eucalyptus globulus) leveleiből és fiatal ágaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, nyákoldó, köptető, emésztést javító, bőrvörösítő és gyulladáscsökkentő hatású.
 

  • Fontosabb alkalmazási területei: szájüregi, légzőszervi és mozgásszervi betegségek, sportsérülések.
  • Fontosabb felhasználási formái: száj- és fogápolószerek, orrcseppek, orrkenőcsök, inhalálószerek, szaunaolajok, masszázs- és fürdőolajok, fürdőgélek és fürdősók, kenőcsök, kúpok, aromalámpás párologtatás.


Figyelmeztetés!
Csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülni kell az eukaliptuszolajat tartalmazó készítmények orrban és az orr környékén történő használatát. 

1 620 Ft

A ceyloni fahéjfa (Cinnamomum zeylanicum, syn. C. verum) belső kérgéből vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, fertőtlenítő, parazita és vírusellenes, bőrvörösítő, gyulladásgátló, általános tonizáló és a bélmozgást serkentő hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: hűléses megbetegedések, légúti fertőzések és szájüregi gyulladások, valamint egyéb (hüvely, húgyúti és lázzal járó trópusi) fertőzések.
  • Fontosabb felhasználási formái: megfázás elleni cseppek és szájüregi öblögetők, inhalálószerek; aromás- és gyomorerősítő, illetve szélhajtó-görcsoldó kivonatok; összetett gyári készítmények; aromalámpás párologtatás.
1 665 Ft

A fodormenta (Mentha spicata var. crispata /Bentls./ Mansf.) földfeletti részeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított illóolaj görcsoldó, emésztésjavító, szélhajtó, antimikrobiális és nyákoldó hatású.
 

  • Fontosabb alkalmazási területei: szájüregi gyulladások és emésztési zavarok.
  • Fontosabb felhasználási formái: fog- és szájápoló készítmények, emésztésjavító cseppek és tabletták.
2 645 Ft

A rózsamuskátli (Pelargonium graveolens) virágos-leveles hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, rovarriasztó és enyhe nyugtató hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: szorongásos állapotok, kozmetikai bőrproblémák, rovarcsípések megelőzése.
  • Fontosabb felhasználási formái: bőrápoló készítmények, masszázs- és fürdőolajok, illetve rovarriasztók.
4 340 Ft
 
Nézet:
Sorrend: