Sütéshez, főzéshez

Nézet:
Sorrend:

A zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében A zabkorpa a búzakorpához hasonló hatású, sok víz oldékony rostot tartalmaz. 

 - laktóz mentes
 - vegán
 - nem génmanipulált

745 Ft

A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során.

A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. 

Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.


Nem génmanipulált termék.


Származási ország: Kína.

 

 

3 195 Ft

A szódabikarbóna, vagy más néven nátrium-hidrogén-karbonát rendkívül széles körben használható a háztartásban:

  • használhatjuk kávé-, tea- és zsírfoltok eltávolítására,
  • a vízzel együtt készített pasztát felhasználhatjuk tisztításra (pl. sütők, fugák, fényes
  • felületek),
  • citromlével fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz használhatjuk,
  • csinálhatunk vele lábfürdőt, sokat segíthet meghűléses betegségeknél,
  • izzadásgátló, dezodorokat készíthetünk belőle.

 

1 110 Ft

Az étkezési szódabikarbóna, rendkívül széles körben használható a háztartásban.

Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású. Rendszeresen fogyasztva sokat javíthatunk szervezetünk ellenálló-képességén. Puffadáskor is hathatós segítség, de sütésnél is használható. Citromlével természetes fogkrém készíthető belőle, fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz is használhatjuk.

585 Ft

Naturmind tápióka keményítő 250g

A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.

A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.

Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.

A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is gyakran előfordul.

Felhasználás: A tápiókakeményítő íztelen, szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű, édes és sós ételek készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek sűrítésére kiváló.

A tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és péksütemények állaga kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére.

625 Ft
Nézet:
Sorrend: