Húgyúti fertőzések esetén

Nézet:
Sorrend:

Felhasznált rész: a növény föld feletti része 250 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánként.

Az ásványi elemek helyes biztosítója

A mezei zsurlófű a vizeletkiválasztó rendszer bakteriális és gyulladásos megbetegedéseiben fertőtlenítő hatású, hólyaghurut kezelésére használható. Vizelethajtó hatása révén salaktalanító, és fogyasztókúrák során alkalmazható. Segít az ásványi elemek helyes arányának beállításában. Elősegíti az ízületek jobb mozgathatóságát, és a mészlerakódás okozta bántalmakat. Olyanoknak is ajánlott, akiknek törékenyek a csontjaik, és fájnak az izületeik.


4 370 Ft

Az aranyvessző hozzájárul a húgyutak egészségének fenntartásához.

A köznyelvi neve amerikai tőzegáfonya, de a helyes magyar megnevezés az amerikai nagytermésű áfonya (Vaccinium macrocarpon), a hangafélék (Ericaceae) családjába sorolt áfonya (Vaccinium) nemzetség egyik faja. Bogyótermését gyümölcsként, fűszerként és gyógynövényként is fogyasztják.


Az amerikai tőzegáfonya fitokémiailag gazdag összetételű, legnagyobb mennyiségben polifenolok fordulnak elő a növényben. A polifenol vegyületek egyik specifikus csoportja, az úgynevezett proantocianidinek, amelyeknek két típusát különböztetjük meg: A- és B-típusú proantocianidin.

5 080 Ft

A borsmenta 1-2 % illóolajat tartalmaz, ebből 50 % mentol, a fennmaradó 50 %: cseranyag, keserűanyag, nikotinsav, kávésav és klorogénsav.

Tartósítószert, színezéket, és aromákat nem tartalmaz!


Étvágygerjesztő, szélhajtó, epeműködést serkentő, idegnyugtató, görcsoldó, emésztőrendszer- és húgycsatorna fertőtlenítő hatású. Gyomor- és bélhurut, fejfájás, epekólika, torokbántalmak és rekedtség ellen jól alkalmazható.



1 645 Ft

A cickafark 0,1-0,5 % illóolajat tartalmaz: achillein glikozid, glukoalkaloid, keserűanyag, cseranyag, stb.

Visszértágulás, gyomor- és bélhurut, nőgyógyászati panaszok és gyulladások hatásos ellenszere.

Továbbá, intenzív fertőtlenítő hatású.

Epeműködési zavarok, gyomorfekély és vastagbélgyulladás esetén kitűnő kiegészítője a terápiának.

 

 

1 600 Ft

Az alsó húgyutak védelmére


A húgyúti szervek egészségének fenntartásához tőzegáfonya-kivonattal, bíbor kasvirággal, inulinnal és C-vitaminnal összeállított komplex készítmény.

A bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) hozzájárul a szervezet természetes védekező rendszerének megfelelő működéséhez, illetve az alsó húgyúti szervek egészségének megőrzéséhez. A C-vitamin segíti a védekező rendszer megfelelő működését, és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

 

3 225 Ft

Dr.Chen D-Mannose Italpor + kapszula 10+20 db

A D-mannóz az egyszerű cukrok (monoszacharidok) közé tartozó hat szénatomos vegyület, amely megtalálható egyes gyümölcsökben, mézben és bizonyos gombák sejtfalában. A szervezetben nem okoz vércukorszint emelkedést.

A bíbor kasvirágkivonat (Echinacea purpurea) hozzájárul az alsó húgyúti szervek egészségének megőrzéséhez.

A tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) értékes flavonoidokat (proantocianidinek), természetes C-vitamint tartalmaz. A kapszulában lévő kivonat koncentrált formában kínálja a gyümölcs értékes hatóanyagait.

Javasolt adagolás:

  • Naponta 1 italpor és 2x1 kapszula.
  • Az italpor 1-2 dl nem szénsavas italban elkeverve azonnal fogyasztható, szükség szerint kétszer fél tasak adagolásban is alkalmazható.
  • A kapszula bevétele bőséges folyadékkal ajánlott.
  • Javasolt naponta legalább 1-2 liter folyadék fogyasztása.

Aktív anyagok a napi adagban:

1 db italpor: D-mannóz: 3 g;

2 db kapszula: tőzegáfonya-kivonat: 620 mg, amelyből antocianidin: 31 mg, bíbor kasvirágkivonat: 80 mg, C-vitamin: 60 mg (NRV 75%).

4 375 Ft

Natur Tanya - Szerves Tőzegáfonya/Cranberry FORTE - Húgyúti fertőzések, húgyhólyag-és húgycsőgyulladások

6000mg tőzegáfonya (Cranberry) őrlemény minden tablettában!

(Vaccinium macrocarpon, Nagybogyós áfonya, Cranberry)

A készítmény tartósítószer mentes, nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Az Amerikából származó nagybogyós áfonya rokona a kökénynek. Évszázadok óta használatos a gyógyászatban és a konyhában egyaránt. Angol neve a cranberry, eredetileg cranberry, amelyet daru (angolul crane) formájú virágairól kapta. A növényt gyógyhatása miatt Észak-Amerika minden részén termesztik. A hagyomány szerint régen az áfonyabogyókat összezúzták, és sebek, illetve duzzanatok kezelésére használták; de alkalmazták még a C-vitamin-hiány miatt fellépő, ínyvérzéssel járó skorbut kezelésére is. Az 1920-as években felfedezték, hogy a sok tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne.

 

5 865 Ft

Miért ajánlott a CRAN-C készítmény szedése?
A CRAN-C az Észak-Amerikában honos nagyszemű tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon, angolul cranberry) koncentrálásával készült. Amerikai nagyszemű tőzegáfonya hatékonysága miatt régóta népszerű Amerikában, utóbbi időkben étrend-kiegészítőként. Élettanilag fontos szerves savakat, valamint proantocianidineket (PAC) tartalmazó antioxidáns kivonat, amelyek védenek a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Polifenol, PAC hatóanyagai gátolják egyes káros mikroorganizmusok megtelepedését a szervezet egyes helyein, sok folyadék fogyasztásával segítik kimosódásukat. A CRAN-C készítmény C-vitamin-tartalma az immunrendszer támogatásával segíti az egészség megőrzését, visszanyerését.


Mikor javasolt a CRAN-C készítmény alkalmazása?
A Cran-C készítmény szedése télen és nyáron is sok esetben megkönnyítheti életünket, de különösen javasolt hidegre érzékeny egyéneknek. Amerikai nagyszemű tőzegáfonya hatóanyagainak fogyasztása segítheti a hidegre érzékeny személyek egészségének megőrzését. Antioxidáns és vitamin-tartalma támogatja az immunrendszer normál működését.


A hidegre érzékeny személyek egészségét veszélyezteti például, ha télen nem öltöznek fel eléggé, vagy ha a ruha alá izzadnak,nyáron, a hideg kövön mezítláb járkálnak vagy strandolás után vizes fürdőruhában maradnak.

 

4 080 Ft

Húgyúti fertőzések esetén

A D-mannose (d mannóz) egy természetben előforduló egyszerű cukormolekula ami hasonlít a glükóz molekulára, de csak nagyon kis mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben. Nagy része a vesén keresztül kerül kiválasztásra és a vizelettel gyorsan kiürül a szervezetből és nem okoz vércukorszint emelkedést. 

A mannose egy egyszerű cukormolekula, elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartalmazzák, például az alma, de a vörösáfonya az egyik legjobb forrása a mannóznak. 

Neve a bibliai manna(en) szóból van: latinul manna, görögül manna.


100% D-mannóz, semmilyen egyéb hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.

9 470 Ft
Nézet:
Sorrend: